НовиниЧеркащинаДорога без господаря: у Черкасах люди перекрили виїзд із...

Дорога без господаря: у Черкасах люди перекрили виїзд із міста, вимагаючи ремонту шляху (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах близько півсотні жителів села Червона Слобода вийшли на акцію протесту та перекрили рух на вулиці Чигиринській. Усе заради того, аби привернути увагу до жахливого стану національної дороги регіонального значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук та відсутності коштів на її ремонт. Ситуація із цією трасою, яка проходить через вулицю Героїв Холодного Яру (колишня Першотравнева), непроста: владці ніяк не можуть вирішити, за чий кошт її ремонтувати: з міського, обласного чи державного бюджету. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.

У Черкаській міськраді пояснюють: парна сторона вулиці перебуває на балансі міста, а непарна – у власності району, і водночас вона є частиною національної дороги регіонального значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, тобто ремонтувати її мають у співфінансуванні.

"Ми звернулися до Державного фонду регіонального розвитку, до депутатів з пропозицією щодо співфінансування цієї дороги, адже кошторисна вартість капітального ремонту дороги на відрізку від проспекту Хіміків до вулиці Чигиринської складає 46 мільйонів. Ми навіть передбачили у бюджеті 10 відсотків вартості робіт, як прописано у положенні про Державний фонд регіонального розвитку. Листи написані, але насправді віз і нині там. Зайти в ремонт із чотирма мільйонами, а потім припинити роботи, бо кошти закінчилися, – недоцільно. Область теж мала б спрямувати кошти, адже непарна сторона вулиці перебуває на балансі Черкаського району. Однак звідти тільки приходять пропозиції, чи не бажаємо ми долучитися до співфінансування ремонту їхніх доріг", – зазначає у коментарі сайту vikka.ua начальник управління вуличної інфраструктури міської ради Сергій Отрешко.

Іншу позицію мають у Службі автомобільних доріг області, яка власне і займається ремонтом дорожнього покриття вищевказаної траси.

"Там справді проходить дорога національного значення Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, але саме той відрізок дороги не має відношення до Служби автомобільних доріг. Так само і через Смілу проходить національна траса Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, але перебуває та ділянка дороги на балансі міста. Вже дорога за територією Сміли – то є наша зона відповідальності", – пояснює прес-секретар Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Дубрава.

З приводу нічийних вулиць у Черкаському районі дорожники та владці навіть провели нараду. Там з’ясували, що дорога таки належить обласному центру.

"Представники Служби автодоріг надали технічну документацію, виготовлену 1984 року комунальним підприємством Черкаської міської ради, яке на той час існувало. Згідно з нею, вулиця Чигиринська до залізничного переїзду та вулиця Героїв Холодного Яру обліковувалися за цим комунальним підприємством. Це були дороги міста. Потім Черкаською міськрадою внаслідок реорганізації або ліквідації КП було створене нове підприємство – "ЧЕЛУАШ". Усі ці дороги мали бути передані на баланс "ЧЕЛУАШу". Наразі ми зробили запит до Черкаської міськради і чекаємо відповіді про балансову належність цих доріг", – каже заступник голови Черкаської РДА Петро Коренюк.

Доки в районі планують спекатися дороги, у Черкасах її збираються передати у власність держави, а відповідно – під опіку Автодору. У 2011 році це вже намагалися зробити, цьогоріч пробують знову – "ЧЕЛУАШ" вже займається виготовленням паспорта дороги.

Утім навіть за умови швидкої зміни власника дороги новенький асфальт на ній ми побачимо нескоро. За словами Сергія Отрешка, відремонтувати дорогу до кінця року навряд чи вдасться.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах продовжили будувати дорогу, що об’єднає два мікрорайони.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x