додому Новини Черкащина Допоможи чотирилапим: на Черкащині розпочав свою роботу Міжнародний благодійний фонд «Four Paws...

Допоможи чотирилапим: на Черкащині розпочав свою роботу Міжнародний благодійний фонд «Four Paws International»

0
465
volynnews.com

Понад три місяці представники всесвітньої організації допомагатимуть Черкаському регіону подолати гуманними способами проблему розростання безпритульних тварин. Благодійники «Four Paws International» вже вчетверте відвідують область, проводячи стерилізацію та вакцинацію бродячих тварин.

“Це прецедент: за 9 років роботи в Україні ми жодній області не приділяли одразу стільки часу – а можливим це стало завдяки існуванню на Черкащині відповідної обласної Програми, яка реально працює практично у всіх районах. Цього року ми плануємо приділити Черкащині більше 3 місяців – і охопити сім міст. Розпочинаємо роботу у Чигирині, далі за графіком Сміла, Шпола, Тальне, Жашків, Умань – і закінчуємо, на початку червня, Христинівкою”, – констатує директорка ТОВ «Чотири Лапи Україна» Олександра Лісчишина.

За весь цей час провакцинували понад дві тисячі чотирилапих, що упередило появу близько 12 тис. нових бездомних тварин, розповідає Олександра.

Наразі депутатами облради готується продовження діючої програми стерилізації тварин ще на 5 років, бо за аналогічний попередній період результат більш ніж красномовний: Черкащина посідає останнє місце в Україні по зверненням громадян через укуси безпритульними собаками. За останні роки зафіксовано 92 випадки, в той час коли у сусідній Кіровоградській їх нарахували 1100.

Раніше vikka.ua повідомляла, що на Черкащині планують висадити понад тисячу гектарів молодого лісу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x