додому Новини Черкаси Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

0

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний кореспондент ВІККА.

Добровольці у формуванні – це люди, яких із різних причин не взяли в ЗСУ. Захисники виконують бойові завдання, а також навчають військовій підготовці цивільних. На локальному рівні вони патрулюють,чергують на блокпостах, допомагають у розмінуванні та ліквідації наслідків бойових дій. Функціонує підрозділ за власний кошт, – розповідає волонтер Олександр.

ОЛЕКСАНДР ТЕМІРЖОВ «ХУДОЖНИК», УЧАСНИК ДФТГ М. ЧЕРКАСИ

Хлопці мобільно-вогневих груп по збиттю шахедів їздять, полюють на них. Це все робиться за власні кошти. Ті самі турелі, машини — волонтери допомагають. Це все збирається купується за власні кошти, нас як армію не фінансують, ми волонтери зі зброєю.

Щоб підтримати добровольче формування з міського бюджету виділили фінансову допомогу кожному члену підрозділу. У 2022 році виплата у розмірі 30 тисяч. В 2023 році – 10 тисяч.

YouTube video player

В’ЯЧЕСЛАВ ГОРА, КОМАНДИР ДФТГ М. ЧЕРКАСИ

Три доби хлопці стоять і їм треба чимось харчуватися, і нам треба шось куплять для підрозділу хлопців. Так само паливно-мастильний матеріал, все йде на утримання підрозділу.

Цьогоріч вирішили повернутися до суми виплат 2022 року. За збільшення фінансової підтримки ДФТГ проголосували міські депутати. Пояснює заступниця міського голови Марина Гаркава.

МАРИНА ГАРКАВА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЧЕРКАС

Ці люди по периметру Черкас виконують бойові завдання, і ми знаємо, що ці перші хвилі повномасштабного вторгнення формувалися ДФТГ-шні групи, які дійсно підтримували правопорядок і захищали місто Черкаси.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version