НовиниЧеркащинаДо Водохреща на Черкащині підготують 59 ополонок

До Водохреща на Черкащині підготують 59 ополонок

-

- Advertisment -

Під час оперативної наради, присвяченої підготовці до святкування Хрещення Господня, яка відбулась 15 січня в Управлінні ДСНС України у Черкаській області, начальник управління Віктор Гвоздь зазначив: "Для свята в регіоні визначені офіційні місця 59 йордані. Біля визначених місць, починаючи з ранку 18 січня, із складу співробітників управління та пожежно-рятувальних частин в регіонах, будуть встановлені спеціальні рятувальні пости. Також, рятувальниками буде здійснюватися посилене патрулювання місць масового перебування людей на водних об'єктах", передає на своїй сторінці у Facebook речник УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Загалом, за словами Віктора Гвоздя, під час свята у заходах, спрямованих на забезпечення безпеки громадян, які прийдуть до йорданей, будуть задіяні 139 рятувальників та 27 одиниць техніки.

За попередніми даними, в ополонки на території області планують зануриться близько 25 тисяч осіб, минулого року до купелі прийшло 29 тисяч черкащан.

Рекордна кількість йорданей, підготовлених в області до свята, була у 2013 році – 95, у той рік кількість громадян, які долучилися до релігійних обрядів та занурилися у холодну воду становила 31 тисячу людей.

Крім співробітників ДСНС, біля водойм будуть встановлені пости з фахівцями обласної комунальної рятувальної служби та волонтери.

В обласному центрі йордані будуть підготовлені у чотирьох місцях:
1. пляж "Митницький" (перехрестя вул. Сержанта Смірнова – вул. Героїв Дніпра).
2. пляж розважального комплексу "Рів`єра". 
3. пляж "Річковий порт" (вул. Козацька, район Фітнес-клубу).
4. пляж розважально-оздоровчого комплексу "Бочка".

Глибоко поважаючи прагнення віруючих саме у такий спосіб долучитися до відзначення свята Водохреща, рятувальники з урахуванням досвіду попередніх років роблять усе необхідне, аби попередити виникнення нещасних випадків з людьми, які збираються зануритися у крижану воду.
Треба зазначити, що за останні роки було кілька випадків, коли рятувальникам доводилось надавати допомогу громадянам. Найчастіше це пов’язано із травмуванням під час заходу або виходу з полинні.

У 2006 році водолази витягли з полинні чоловіка, якому стало зле через температурний шок. Завдяки своєчасній та кваліфікованій допомозі 65-річного чоловіка вдалось врятувати. У 2017 році був випадок, коли черкаські рятувальники надали допомогу жінці, якій під час занурення у дніпрову воду йордані стало зле.

Подія сталася, коли 80-річна жінка вийшла з води на берег. Через декілька метрів жінці стало зле і вона втратила свідомість. Завдяки налагодженому чергуванню на місці проведення обряду Водохреща, рятувальники та медичні працівники відреагували миттєво. Рятувальники та курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, поклали жінку на спеціальні ноші та віднесли до теплого намету де лікарі швидкої медичної допомоги надали їй необхідну допомогу.

Водночас, Управління ДСНС рекомендує усім, хто планує зануритися у холодну воду, дотримуватися правил при здійсненні святкових обрядів. Адже тривале перебування у крижаній воді призводить до переохолодження організму і, як наслідок, у людини виникає судома, припиняється дихання, можлива втрата свідомості.

Кілька порад громадянам щодо правил безпеки під час купання.

Не занурюйтесь в необладнаних та неперевірених рятувальниками на безпеку дна місцях. Не варто розпочинати "хрещенські розваги" в місцях, де немає представників медичної та рятувальної служб.
Не вживайте алкоголь до і одразу після занурення.
Не дозволяйте пірнання дітей у холодну воду без нагляду батьків чи дорослих. 
Не можна пірнати у воду безпосередньо з криги. Під час групового купання кількість людей, які одночасно знаходяться у воді, не повинна перевищувати трьох осіб.
У жодному разі не пірнайте у воду – заходьте в ополонку повільно й обережно. Уникайте великого скупчення людей біля купелі. Пам’ятайте, що глядачі не повинні виходити на кригу, а бажаючим варто дотримуватися черги та обережно підходити до ополонки.
Всім відвідувачам хрещенської купелі необхідно знати: рекомендований час перебування у холодній воді становить не більше 10 секунд, а пірнати можна не більше трьох разів, – після чого потрібно перевдягнутися у сухий теплий одяг і піти в підготовлене обігріте приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Водохреща черкаські синоптики прогнозують відлигу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x