додому Новини Черкащина До Трійці "Ізольда" забезпечить черкащанам прохолодну погоду

До Трійці "Ізольда" забезпечить черкащанам прохолодну погоду

0

Травень 2020 року на Черкащині став найхолоднішим у XXI столітті. Купальний сезон так і не розпочався, температура води у Дніпрі лише 15 градусів тепла. Це найхолодніша температура води за весь період спостережень.

Дощі знизили показник горимості в екосистемах області до 1 класу. Значна кількість опадів зупинила в 3 третій декаді травня зниження рівнів ґрунтових вод. Проте відсутність тепла і сонця стримували розвиток огородини, що може призвести до її часткової загибелі. Про це повідомив у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За його словами, на робочому тижні істотного потепління не видно – циклон "Ізольда", який затримався над Україною, буде цьому перешкоджати, до того ж обіцяє короткочасні дощі та грози всю першу половину тижня. Температура істотно не зміниться – вночі 4-9 градусів, вдень 14-19.

У другій половині тижня зберігаються окремі грозові дощі, але антициклон над Чорним морем зведе їх ймовірність до мінімуму, температура почне підвищуватися.

По-справжньому теплу і навіть спекотну, проте ще з невеликими короткочасними дощами, погоду прогнозують на Свято Трійці, з температурою вночі 10-15 градусів, вдень 23-28 градусів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу на Черкащині виявили чотири нових випадки COVID-19.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version