НовиниЧеркащинаДо ПЦУ продовжують переходити громади та священики Московського патріархату

До ПЦУ продовжують переходити громади та священики Московського патріархату

-

- Advertisment -

Близько 19 громад і 5 священиків вже перейшли з Московського патріархату до Помісної Православної церкви України. На цьому наголосив під час прес-конференції Митрополит Черкаський і Чигиринський, керуючий Черкаською єпархією УПЦ Іоан. Про це пише "Вичерпно".

"Двері Православної церкви України відкриті, ви вже маєте можливість робити офіційну перереєстрацію, − звернувся до представників парафій Іоан. — Я запрошую до об’єднання у Єдину православну церкву. У першу чергу архієрея Уманського Пантелеймона і владику Черкаського і Канівського Софронія. Єдина вимога, яка ставиться, це визнання Росії агресором. Це означатиме, що ви будете служити українському народу".

Також Іоан наголосив, що відсьогодні починається перереєстрація статутів єпархій з Київського патріархату в Українську православну церкву.

"Сьогодні ми починаємо юридичну перереєстрацію релігійних громад. Пройшло вже 5 місяців з часу отримання Томосу. На минулому тижні я вже отримав остаточний варіант парафіяльного статуту. Ще в березні була зареєстрована Черкаська єпархія Православної церкви України", − відзначив Іоан.

Також митрополит Черкаський і Чигиринський прокоментував останні заяви Почесного патріарха Православної церкви України Філарета щодо того, що Київський патріархат ще існує.

"Цей настрій повернення до Київського патріархату я особисто не розділяю, наше духовенство не розділяє. Ми однозначно за перехід до Української православної церкви. Жодних перепон до ліквідації Київського патріархату не залишилося, Томос отримано. Залишилося лише поставити підпис Філарету", — відзначив Іоан.

Як повідомляв сайт vikka.ua, поліція отримала повідомлення про масове замінування у Черкасах.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x