НовиниЧеркащинаДо кінця вересня на Черкащині прогнозують спеку та часткові...

До кінця вересня на Черкащині прогнозують спеку та часткові дощі

-

- Advertisment -
chasdiy.org

На Черкащині – епізодичні «повернення тепла», інтенсивністю 28-30º. Вони можуть спостерігатися до кінця місяця. А нетривалі вторгнення атлантичної прохолоди вже після 10 вересня часто знижують нічну температуру до 1-5º тепла. Наприкінці вересня «подих Арктики» може відзначатися заморозками у повітрі до 1-3º.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

В цьому році початок вересня відзначився незвичайною спекою із досягненням температурного максимуму 33-36º. Проте, з 4 вересня розпочалися перші атлантичні втручання, які закінчили «сезон спеки».

За прогнозами синоптиків, завтра, 8 вересня, на Черкащину знову чекає порція прохолоди і вологи. Атлантичний циклон, який рухається по північних широтах торкнеться своїм атмосферним фронтом нашого регіону завтра вранці. Це зумовить окремі короткочасні дощі, які нині, в умовах посухи, такі бажані, але такі ненадійні.

Річ у тому, що на своєму шляху вздовж континенту північні фронти, звичайно, втрачають більшу частину своєї вологи і додати їм активності можуть лише температурні контрасти. На ранок ці контрасти невеликі, тож надії на добрі дощі поки що немає. За фронтом почне надходити прохолодне повітря, тому денна температура очікується в межах 20-25º. Ніч перед фронтом буде ще досить теплою, 11-16º.

Очікувані дощі не покращать ситуацію із зволоження ґрунту та пожежною небезпекою, але разом із похолоданням створять більш комфортні умови життєдіяльності та покращать якість атмосферного повітря.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, через спалювання сухої трави на Черкащині загинуло двоє чоловіків.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x