додому Новини Черкащина До кінця тижня погода в Черкаській області буде нестабільна

До кінця тижня погода в Черкаській області буде нестабільна

0
погода повітря
golos.com.ua

На Черкащині панує прохолода, температурні показники нині – більш характерні для осені, ніж для липня. Яка погода буде до кінця тижня і коли чекати тепла, повідомляє керівник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

погода повітря
golos.com.ua

Похолодання в середині липня 2022 – це вплив великої тропосферної улоговини, що була наповнена арктичним повітрям. Глибокий високий циклон «ЗЕЛЬДА» сприяв опусканню на землю тропосферного холоду. В результаті середньодобова температура знизилася до 16-18°, що на 2-4° холодніше звичайного та відповідає першвй половині вересня. Це справжнє «занурення» в осінь.

Нічні температури 9-12º тимчасово призупинили ростові процеси теплолюбних культур, особливо городини, для яких наразі біологічний мінімум більше 12º. Зокрема, у томатів із зниженням температури до 15º припиняється цвітіння, а до 10º навіть ріст. В огірків при 16º завзязь жовтіє та відпадає, а при 12º квітки не розпускаються. При таких низьких для літа температур та підвищенній вологості повітря повільно відбувається підсихання зерна після дощів, а це загроза для грибкових хвороб та проростання зерна у колосі.

Поки в атмосфері до значних висот (18-20 км) править глибокий циклонічний вихор, розраховувати на стабільність у погодних процесах на Черкащині не варто.

14 липня вночі помірний, вдень невеликий короткочасний дощ. Температура вночі 11-16º, вдень 23-28º.

15 липня вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 9-14º, вдень 23-28º.

У найближчі вихідні нестійка погода утримається. У суботу вночі місцями короткочасний дощ, гроза, вдень без опадів. Температура вночі 9-14º, вдень 23-28º.

У неділю-понеділок без істотних опадів. Температура вночі 11-16º, вдень 20-25º.

За попередніми розрахунками, з вівторка 19 липня погода покращиться, температурний фон підвищиться на 3-5º.

Читайте також: на Черкащину вплинула «Зельда»: найхолодніше було в Смілі

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version