НовиниДо кінця року скоротять ще близько 70 вишів

До кінця року скоротять ще близько 70 вишів

-

- Advertisment -

В Україні до кінця року можуть закрити ще близько 70 вищих навчальних закладів. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, пише "Радіо Свобода".

– Зараз у нас близько трьохсот вищих навчальних закладів. Ми в процесі того, що й далі скорочуємо цю мережу. Ми висуваємо різні претензії до тих університетів, які, ми бачимо, не відповідають ліцензійним умовам. І тому до кінця року ще десь близько 70 університетів можуть зникнути, – пояснив він.

Міністр додав, що скорочення закладів вищої освіти не означає, що буде якась соціальна напруга, бо якщо університет закривається з різних причин, то і студенти відразу переводяться в інші навчальні заклади, і також викладачі можуть знайти роботу в інших вишах.

Квіт також нагадав, що до ухвалення закону "Про вищу освіту" на території країни працювали 804 вищих навальних заклади.

– Він набув чинності, але для того, щоб він запрацював, потрібні різні підзаконні акти та внести зміни і доповнення до інших законів. В принципі зараз ми вже відсікли заклади так званого 1-2 рівня акредитації. Коледжі перестають бути вищими навчальними закладами. Є частина коледжів, які ввійшли в структуру університетів. Тому вони повинні визначитися, чи будуть відноситися до середньої освіти, професійної, і безпосередньо працювати на ринку праці чи вони лишаться структурою університетів. Я вважаю, що велика перспектива в середній професійній освіті у нас. Ми будемо ухвалювати новий закон і багато чого змінювати, і тут є свою окрема перспектива. Не обов’язково їм бути частиною університету, – додав він.

1 липня Верховна Рада схвалила нову редакцію закону про вищу освіту, і його підписав президент. Цей документ, зокрема, передбачає фінансову автономію вишів, зменшення навантаження на викладачів і студентів, а також громадський контроль за якістю освіти.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві освіти і науки заявили, що на весні Україна може лишитися без 54 вишів. Два заклади можуть закрити і на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x