НовиниЧеркащинаДо кінця року на Черкащині можуть з’явитися 40 об’єднаних...

До кінця року на Черкащині можуть з’явитися 40 об’єднаних громад

-

- Advertisment -

Обласні владці поділилися амбітними планами щодо створення об’єднаних територіальних громад. Так, до кінця року на Черкащині хочуть запустити в самостійне життя 40 ОТГ. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань, передає прес-служба ОДА.

Вже зараз область демонструє позитивну динаміку, відзначив посадовець. Так, наразі очікують призначення виборів 11 ОТГ області. Ще два комплекти документів – на розгляді в ОДА.

"Це досить високий темп утворення тергромад порівняно з іншими регіонами України, – прокоментував Ярослав Березань. – За нещодавно оприлюдненим рейтингом Мінрегіону, наша область третя за цим показником. Випереджають нас тільки Дніпропетровщина та Одещина. В об’єднавчій роботі з районами нам, окрім, звісно, держави, допомагають міжнародні партнери, громадські організації. Так й люди загалом бачать позитивний результат змін у тих, хто вже об’єднався в громади та прожив у новому статусі близько року. Нагадаю, у нас таких діючих, а головне – спроможних громад-об’єднавців вже десять".

Він додав, що окрім фінансової незалежності, громади від об’єднання отримують і більше повноважень. Так, показова не тільки для області, а й загалом для України Білозірська ОТГ збирається придбати обладнання для видачі ID-карток. Це другий такий випадок в Україні і беззаперечний приклад самостійного розвитку громад на місцях.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Ляшко зустрівся із представниками спортивної громади Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x