НовиниБезпекаДо кінця літа синоптики дощів не прогнозують

До кінця літа синоптики дощів не прогнозують

-

- Advertisment -
До кінця літа метеорологи дощів не прогнозують, – пише на своїй фейсбук-сторінці начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.
Сонячна суха погода наприкінці літа сприятиме зростанню показника пожежної небезпеки в області, який на разі на рівні 3 класу. Нинішнє літо не несе високої і тривалої пожежонебезпеки.
Віталій Постригань також підбиває підсумки цьогорічного літа. За його словами, загалом відсутність тривалих періодів спеки, суховіїв та часті дощі, хоч переважно й невеликі, забезпечували цілком задовільні умови для формування врожаю сільськогосподарських культур. Проте дощі, а головне підвищена вологість повітря, стримували темпи збирання ранніх хлібів.
Висока відносна вологість повітря не тільки збільшувала вологість зерна та соломи, що ускладнювало збирання хлібів, а й зумовлювала проростання зерна. Так, за період жнивної кампанії (з 7 липня) опадів в області випало: в північній половині області 121-191 мм (120-190 % норми), із них 30-55 % за рахунок 2-3 дощів та 73-85 мм (75-95 %) в її південній половині. За такої кількості опадів кращі умови для збирання та якості зерна спостерігалися в південній частині, в північній були умови для стікання зерна. Одночасно утримувалися сприятливі умови для розвитку грибкових хвороб та шкідників сільгоспкультур, що призводить до зменшення врожаю.
За інформацією департаменту агропромислового розвитку, станом на 18 серпня на Черкащині збирання ранніх хлібів практично завершено. Урожайність всіх культур висока і в середньому на 8 % нижча торішньої. За спостереженням агрометеорологів області, станом на 20 серпня пошкоджених та полеглих сільгоспкультур не відмічається. Стан добрий. Фазовий розвиток сільгоспкультур відбувається у строки близькі до середніх багаторічних.
За інформацією синоптиків, новий тиждень розпочався переважно малохмарною та сонячною погодою, завдяки домінуванню антициклону з центром над Уралом. Одразу 2 фактори: сонячний прогрів та надходження тепла підтримають денні температурні максимуми на рівні 32-34º і 15-17º вночі.
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x