НовиниЧеркащинаДо дня народження Тараса Шевченка в середмісті Черкас читали...

До дня народження Тараса Шевченка в середмісті Черкас читали його поезію (ФОТО)

-

- Advertisment -

9 березня виповнилося 204 роки від дня народження всесвітньо відомого українського поета та прозаїка Тараса Шевченка. У Черкасах його пам’ять вшанували покладанням квітів до монумента Великого Кобзаря під пісню на його слова "Реве та стогне Дніпр широкий" та декламуванням віршів поета просто неба. Про це йдеться на сайті Черкаської міськради.

Участь у заходах на площі біля музично-драматичного театру взяли міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, його заступники Ігор Волошин, Людмила Бордунос, Юрій Ботнар, Ігор Кривошеєв, секретар міської ради Ярослав Нищик, представники структурних підрозділів міськвиконкому та громадськість.

"Ми вшановуємо одного з найвидатніших українців, нашого земляка – Тараса Шевченка, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – Він завжди був непересічною особистістю – як серед сучасників, так і донині. А його поезія, як це не дивно, досі лишається актуальною та завжди доречною. У написаних ним рядках кожен може знайти щось своє – найбільш злободенне й важливе".

Декламувати вірші Тараса Григоровича спершу взялися діти – вихованці кількох дошкільних навчальних закладів, школярі, учні й викладачі професійного автодорожнього ліцею, працівники бібліотек. Загалом під час заходу працював принцип вільного мікрорайону, тож прочитати улюблену поезію Шевченка мали змогу всі охочі. На площі звучали уривки з його поеми "Княжна" ("Зоре моя вечірняя"), "Зацвіла в долині…", "Світає, край неба палає…", "І досі сниться: під горою…", "Гомоніла Україна".

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" запрошують вболівальників на родинний турнір.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x