НовиниЧеркасиДо Черкаського зоопарку заселилися звірі, яких відвідувачі поки не...

До Черкаського зоопарку заселилися звірі, яких відвідувачі поки не побачать

-

- Advertisment -

За останні кілька місяців у Черкаському зоопарку побільшало тварин, та деяких мешканців відвідувачі поки не побачать, пише видання «Про все».

Як повідомив директор парку Євгеній Ван, частину тварин евакуювали з інших звіринців і ще чимало з’явилося новонароджених.

— Народилися у косуль дві малечі, один малий у європейської лані. У птахів є поповнення, в тому числі у фазанів. У тераріумі також є новонароджені. Загалом зоопарк поповнився чималою кількістю мешканців. Із інших зоопарків евакуйовували. Із перших днів війни у нас була велика кількість тераріумної групи. Пізніше з-під Києва прибули фенеки, мангусти, кінкажу та мусанги. Проте не всіх їх відвідувачі бачать. Наші площі не були пристосовані до прийому великої кількості тварин. Тому більша частина «переселенців» перебуває в технічній зоні, — розповів Євгеній Ван.

Розширювати площу парку поки не планують. Зараз будують вольєри для евакуйованих тварин, але й вони будуть на технічній території.

Поповнювали зоопарк і звичайні люди, які втікали від війни й не мали куди подіти своїх екзотичних улюбленців.

— На третій-четвертий день війни у нас почали з’являтися такі тварини. -Люди їхали з Харкова та інших міст. Першою нам віддали дорослу ігуану. Власники не знали, куди подіти, бо їх потрібно утримувати в теплі. Деяких тварин тримали тимчасово. Наприклад, у нас оселився на кілька тижнів лемур. Потім його забрали. А дехто назавжди залишає, — говорить директор звіринцю.

При передачі тварин до зоопарку власники мали б надавати документи та довідки про щеплення. Проте керівництво їх не вимагало, адже люди екстрено покидали домівки й не мали можливості шукати папери.

Читайте також: У «Сосновому бору» облаштували перголи для відпочинку й проклали труби для поливу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x