НовиниЧеркасиДо Черкаського центру зайнятості звернулися 52 вимушені переселенці

До Черкаського центру зайнятості звернулися 52 вимушені переселенці

-

- Advertisment -

Від початку війни до Черкаського міського центру зайнятості звернулись 334 особи. У тому числі 52 людини – з областей, які постраждали від бойових дій (26 із них отримали статус безробітної особи). Про це повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

робота трудова книжка вакансія працевлаштування
slovoidilo.ua

Усього станом на 22 березня, на обліку в міському центрі зайнятості перебуває 1 779 безробітних громадян. У період воєнного стану 97 із них працевлаштувалися.

«Черкаський міський центр зайнятості працює в штатному режимі, – інформує його директорка Оксана Щербак. – Ми реєструємо безробітних, нараховуємо допомогу по безробіттю, консультуємо клієнтів у телефонному режимі чи за допомогою інших каналів комунікації».

За словами Оксани Щербак, фахівці центру допомагають переселенцям з інших областей держави. Зокрема, надають профорієнтаційні послуги в Гуманітарному центрі Черкаської міської ради.

«Зареєструватися в Центрі зайнятості можна через портал «Дія», скориставшись електронною чергою Державного центру зайнятості або ж безпосередньо звернувшись до Центру зайнятості», – наголошує Оксана Щербак.

За словами Оксани Щербак, нині виникають питання в отриманні статусу безробітного переселенцями.

«Деякі громадяни, які переміщуються з регіонів активних бойових дій, не можуть отримати статус безробітного через відсутність необхідних документів, – говорить директорка Центру. – Першим кроком для вирішення цієї проблеми є звернення до органів соцізахисту з метою отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та відповідної довідки».

Оксана Щербак радить людям, які вирішили звільнитися з роботи, належно юридично оформити цей факт, аби надалі не було труднощів з отриманням послуг у центрах зайнятості та з працевлаштуванням. Для громадян, які отримали статус ВПО, існує процедура припинення трудових відносин, яка полягає в направленні роботодавцю нотаріально посвідченої заяви на звільнення поштою.

Оксана Щербак повідомила, що переселенців, які зареєстровані в Черкасах, вже працевлаштували на КП «Дирекція парків», КП «Черкаситеплокомуненерго», Черкаський художньо-технічний коледж, КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат», КНП «Черкаська обласна лікарня ЧОР» та інші.

Нині черкаські роботодавці потребують бухгалтерів, водіїв автотранспортних засобів, швачок, фрезерувальників, двірників, слюсарів-електриків із ремонту електроустаткування.

Читайте також: на Черкащині створили телеграм-канал для пошуку роботи

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x