НовиниЧеркащинаДо Черкас дійшов невідомий їдкий дим: фахівці радять на...

До Черкас дійшов невідомий їдкий дим: фахівці радять на ніч закривати вікна

-

- Advertisment -

На їдкий запах у повітрі почали скаржитися черкасці. Ще з 23 вересня смог відчували у Південно-Західному районі, центрі міста, а також на Митниці. Фахівці ж заспокоюють: загрози для здоров’я від цього диму немає. Звідки могла взятися димова завіса, з'ясовував сайт vikka.ua.

"Страждаю від смогу і я. Навіть сьогодні весь день болить голова. Припускаю, що однією із причин може бути пожежа на торфовищі в Ірдині. Це надзвичайна ситуація для Черкащини. Я вважаю, цю проблему треба вирішувати комплексно і рішення може бути одне – відкрити шлюзи і пустити воду, аби вона підтопила торфовища", – зазначає екоактивістка Людмила Ткаченко.

Запах горілого дійшов до міста і в ніч на 27 вересня. Дехто з містян у соцмережах припускав: дим дійшов з пожежі на складі боєприпасів у Калинівці, що біля Вінниці. Звідти відстань до Черкас становить 320 кілометрів.

При цьому вітер у Черкасах цієї ночі, за даними синоптиків,  був східний та північно-східний. Тож невідомо, як дим із ірдинських торфовищ або із пожежі на Вінниччині, що розташовані у західній стороні, міг дійти до міста.

Дослідивши склад повітря, фахівці Гідрометцентру не знайшли серйозних причин для хвилювань.

"Перевищень ми не зафіксували. Єдине, що може бути якийсь дискомфорт в нічні та ранкові години. Але говорити про загрозу для життя немає підстав", – зауважує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Назвати походження смогу тут не беруться.

"Ірдинь – це перша історія для Черкас. У Золотоніському районі в нічні та ранкові години наші метеоцентри також відмічають задимлення. Ми думаємо, що це все з Полтавської області. Там Оржиця теж горить", – додає Віталій Постригань.

Як знизити вплив смогу на організм, радить речник управління ДСНС області Костянтин Проценко.

"Краще не відкривати вікна на ніч та у ранкові години, бо саме у цей період найбільше відчувається запах. Якщо є можливість, краще провітрювати приміщення через кондиціонування. А там де є рух повітря, краще вивішувати вологі рушники для зволоження", – зазначає Костянтин Проценко.

Віз звертається до черкащан із проханням менше спалювали сміття, листя та суху траву, адже це один із факторів, який сприяє накопиченню шкідливих речовину у нижніх шарах атмосфери.

Facebook / Konstantin  Protsenko

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже 200 тисяч гривень додатково виділять на ліквідацію пожежі на торфовищах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x