НовиниЧеркащинаДо 8 Березня письменниця з Черкас презентувала феміністично-хуліганський трек...

До 8 Березня письменниця з Черкас презентувала феміністично-хуліганський трек (Відео)

-

- Advertisment -

Спеціально до 8 Березня замість тюльпанів у целофані світ побачив феміністично-хуліганський, танцювальний трек "Баби Круті Чуваки" від відомої уродженки Черкас Ірени Карпи та її музичного проєкту – гурту QARPA.

Про прем’єру пише сайт The devochki.

У пісні можна почути довгі списки жіночих прізвищ та імен, що римуються, – незалежно від часу, в який вони жили чи професій, у яких були найкращими.

"Сара Бернар, Оксана Забужко і Саша Грей – знайдіть їх тут і складіть правильний пазл. Посил пісні в тому, щоби вкотре зрушити з місця тлустий стереотип про те, що історію творили чоловіки, а жінки були лише їхніми музами. Бо скільки би здобутків не мали жінки в наші дні завдяки минулим і теперішнім старанням суфражисток і феміністок, однаково в мові звичайного офісного планктону проскакує "Дєвочки, ви бутерброди намажте, а ми покуримо підемо", досі ми чуємо про себе чи своїх доньок "тижедєвочка", та й оплата праці жінок і чоловіків навіть у цивілізованих європейських країнах досі відрізняється! – каже фронтвумен гурту, письменниця й співачка Ірена Карпа. – Жінки-політикині, художниці, акторки, вчені, письменниці – всі вони за те, щоби дівчинка, виростаючи, знала про своє місце не "на кухні" чи "у спальні", а там – де їй самій заманеться. Ця пісня – веселий копняк перешкодам і стереотипам на шляху повноцінного жіночого розвитку. Ну й насамкінець, ця пісня – щоби танцювати. Бо хіба не цей рух символізує людську свободу".

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаський письменник у США презентував свою книгу про АТО.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x