додому Новини Черкащина Днями у Черкасах стартує фестиваль короткометражного кіно "КіноШот"

Днями у Черкасах стартує фестиваль короткометражного кіно "КіноШот"

0

15 серпня вчетверте в Черкасах стартує фестиваль короткометражного кіно "КіноШот". Раніше його проводили частково за підтримки грантової програми, яка діє в управлінні культури департаменту освіти і гуманітарної політики, цьогоріч же фінансову підтримку надали за рахунок програми "Культура", повідомляють у міськраді.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергія Воронова, міська рада цьогоріч взяла на себе витрати в сумі 72 тисяч гривен , які спрямували на технічну підтримку фестивалю – встановлення екранів, звукопідсилювальної апаратури тощо.

Також разом з КП "Кінотеатр "Україна", що є однією з локацій фестивалю, забезпечують вільний доступ глядачів.

Кінопоказ і українських, і зарубіжних фільмів відбуватиметься на трьох локаціях: традиційно в "Долині Троянд" (конкурсна програма), кінотеатрі "Україна" (позаконкурсна програма), а також у художньому музеї, де пройдуть майстер-класи та дискусії з режисерами.

Фестивальну програму конкурсна комісія сформувала на основі 158 фільмів режисерів із 29 країн світу. Серед них обрали 50 короткометражок, які демонструватимуть черкащанам.

"У нашому кінотеатрі показ відбуватиметься у малому залі. Він може одночасно вмістити 146 глядачів. Особливо я б рекомендувала до перегляду збірку "Українська нова хвиля. Красиві двадцятилітні", а також українську документальну конкурсну програму. Це наше, українське кіно, яке поступово розвивається, і яке нам дуже приємно презентувати", – зазначає директор КП "Кінотеатр "Україна" Черкаської міської ради Валентина Слуцька.

Кожен кіновечір триватиме від 2-ох до 2,5 години. Вхід на усі локації, упродовж всіх днів фестивалю 15-18 серпня, вільний.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах уперше пройде Чемпіонат України з трекових гонок.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version