додому Новини ДНРівці повідомили про захоплення неіснуючої "елітної" військової частини в Кам’янці

ДНРівці повідомили про захоплення неіснуючої "елітної" військової частини в Кам’янці

0

Донецькі сепаратисти на своїй сторінці в мережі "Вконтакті" повідомили, що захопили прапор елітної військової частини України – 101 бригади охорони Генерального штабу України. І ця військова частина, за словами ополченців, розташована в Кам’янці Черкаської області.

Як розповідають ДНРівці, група донецьких розвідників "вирішила взяти сувенір на пам'ять" — зняли прапор з БТР, а потім "спустили з флагштока української частини бригадний прапор і тихо з ним пішли".

Новина про прапор елітної частини є банальним фейком. Адже в містечку Кам’янка на Черкащині не розташовано жодної військової частини. У Черкаській області військові підрозділи можна перелічити на пальцях рук.

Окрім того, 101 бригада Генерального штабу України розташована в Києві. Основні завдання бригади: охорона та оборона Центрального апарату Міністерства оброни та ГШ ЗСУ, а також здійснення пропускного режиму на об'єктах МО і ГШ ЗСУ. Жодного об’єкту Міністерства оборони, який варто було б охороняти, в Кам’янці немає.

Черкащина не вперше фігурує у фейкових новинах російських ЗМІ та видань "Новоросії". Перед цим ополченці повідомляли, що батальйон "Черкаси", який нині несе службу під Волновахою, у повному складі залишив місце служби і відправився додому.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version