НовиниЧеркащинаДля зйомок спалили півтора гектара поля: містянам показали історичний...

Для зйомок спалили півтора гектара поля: містянам показали історичний фільм із мером Черкас у головній ролі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Трисерійний етюд "Староста" у межах проекту "Таємниці мого міста" презентували у Черкасах 17 жовтня. На показ фільму прийшло близько сотні містян, зокрема і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який зіграв головну роль фільму та перевтілився в Остафія Дашковича. До кінозали він прийшов разом із дружиною Валерією, передає кореспондент vikka.ua.

Як розповів режисер, продюсер і сценарист фільму Андрій Раднюк, документальну кінострічку знімали у чотирьох областях – Київській, Хмельницькій, Чернівецькій та Черкаській. Основні зйомки відбувалися саме у Черкасах, на території "Дахнівської січі".

"Я перелякався, коли нам готували локацію для битви героя із Дашковичем. Для цього спалили півтора гектара поля. Як це горіло і як це гасили, мені було страшно, – зазначив режисер. – Для нас це величезний здобуток, що міський голова погодився зіграти роль. Це найвища форма довіри до нашого проекту. Мета нашого культурно-просвітницького проекту – щоб після перегляду кожен встав і пішов перевіряти, чи дійсно відбувалися ці події".

Активно допомагали у підготовці кінострічки краєзнавці та дослідники. Головним консультантом під час зйомок картини на Черкащині стала заступниця директора обласного краєзнавчого музею Валентина Нестеренко.

"Саме староста Остафій Дашкович уперше залучив до Черкас і Канева таку кількість козаків, що обидва міста надовго стали головним осередком Черкаського козацтва. Він гідно очолював прикордонну варту в середній Наддніпрянщині та першим озброїв козацькі полки рушницями", – розповіла вона.

Перед показом стрічки узяв слово і сам міський голова Анатолій Бондаренко.

"Треба такі фільми показувати молодому поколінню, щоб ще з дитинства черкащани пишалися своєю історією", – наголосив він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, молодий режисер знімає у Черкасах кримінальні фільми.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x