НовиниЧеркащина"Для мене це великий виклик": юний черкаський баскетболіст мріє...

"Для мене це великий виклик": юний черкаський баскетболіст мріє грати за дубль "Мавп"

-

- Advertisment -

16-річний Кіріл Крутогуз займається баскетболом вже 6 років. Розігруючий є одним із лідерів "Черкаських Мавп-03". А цього сезону у нього є шанс потрапити до основного складу "Черкаських Мавп-2". Цього тижня юнак вже почав займатися з дублерами. Про непростий минулий сезон, непотрапляння до збірної України та амбітні плани повідомляє пресслужба "Мавп".

Кіріл, Розкажи, як працюєш влітку?

Все літо займався індивідуально. Проводив по два тренування на день, просився до спортивної зали 9-ї та 1-ї шкіл. Працював над кидком, технікою. А щовечора займався у тренажерному залі. Програму тренувань мені розписали тренери – Володимир Чурсін та Олександр Молчанов. Вони вказали, над що потрібно робити акцент. Кидок, дриблінг, фізична підготовка.

Стосовно минулого сезону. Він вийшов для вас невдалим. Як вважаєш, чому?

Дуже невдалий. Не вийшли у фінал обома командами – і 2002-го року і 2003-го. Ми не змогли конкурувати із нашими суперниками, команди цьогоріч суттєво додали. Нам було складно. По 2003-му року розраховували потрапити до 8-ки кращих команд, але не знаю, що сталося.

Можливо зараз можеш сказати у чому причина такого результату, зокрема по вашій команді "Черкаські Мавпи-03"?

Можливо, тому що не всі викладаються максимально на тренуваннях. Нашій команді вже шість років буде, всі займаються, але у деяких гравців прогресу фактично немає.

Із чим це пов’язано?

Напевно з тим, що багато хлопців розуміють, що вони не пов’яжуть своє життя із баскетболом. Тому і не викладаються так, як лідери команди.

Цього року ти не потрапив до збірної України U-16. Вже зрозумів, чому так сталося?

Дуже засмутився, що мене не викликали. Адже протягом сезону мене викликали у табір команди, їздив на збори. Обіцяли, що влітку викличуть хоча б у розширений список збірної. Але цього не сталося. Засмутився, але вже все пройшло. Це хороша мотивація працювати ретельніше і прогресувати надалі. Напевно не взяли, тому що результат нашої команди був поганим. Якби ми вийшли до фіналу, то, думаю, міг би потрапити до збірної.

На твоїй позиції у кадетській збірній серйозна конкуренція?

Так, на позиції першого номера велика конкуренція. Із Дніпра, з Одеси, з Києва є хлопці. Тому потрапити до команди важко. 

Зараз збірна грає на Євробаскеті. Слідкуєш за виступами?

Так звісно. Дивився матч проти Чорногорії – прикро програли шість очок. Вболіваю за команду.

Для молодого гравця – робота влітку є визначальною. Саме за цей час гравці роблять ривок у своєму розвитку, стрімко прогресують. Розумієш важливість цієї роботи зараз?

Так, звісно. Я працюю переважно сам. Багато дриблінгу, виконую велику кількість триочкових кидків, цей показник хочу покращити цього року. Влітку із США приїздив Денис Бачурін (вихованець "Мавп"), то я з ним працював. Також кілька тренувань провів із Микитою Воєводою. Він мені неабияк допоміг. Давав поради по триочковим кидкам, на що саме потрібно робити акцент.

Які очікування від нового сезону. "Черкаські Мавпи-03" проведуть свій заключний сезон у ВЮБЛ. Як налаштовуєшся, щоб останній сезон провести якісно?

Скоро вже починаємо працювати командно. Будемо з Максимом Голєнковим налаштовувати хлопців, спілкуватися, мотивувати. Наш останній сезон, потрібно хоч щось залишити для клубу. Довести, що ми не дарма працювали всі ці роки.

Зараз ти почав працювати із дублюючим складом "Черкаських Мавп". Як вважаєш, чи реально тобі буде потрапити у цю команду?

Дуже хочу себе гарно проявити. Працювати значно складніше, у команді сильні хлопці на всіх позиціях, рівень значно вищий, я на собі це відчув. Для мене великий виклик – довести, що я можу бути у цій команді. Вже по першим тренуванням я відчув, що у такій команді можу значно швидше прогресувати. Потрібно ретельно працювати, щоб стати кращим за того, хто вже є в дублюючій команді.

У "Мавпах-2" проблемна позиція – перший номер. Це твоя позиція. Чи бачиш для себе додатковий шанс закріпитися у складі?

Можливо так, є певний шанс. Але спочатку потрібно проявити себе на тренуваннях, продемонструвати себе з найкращого боку, щоб тренери побачили, що я можу. І тоді подивимося.

Багато працюєш у тренажерному залі. Що закачуєш, ноги?

Так. Ноги, руки, спина. Всього потрошку. Хочу стати фізично сильнішим.

Згори вже бив?

Зараз у мене є проблеми з коліном, але слем-данк вже можу робити. У грі ще не вдавалося, втім цього сезону неодмінно спробую.

"Черкаські Мавпи" випустили чимало гравців якісного рівня. Михайлюк, Кобець, Ткаченко, Скапінцев – інші гравці постійно потрапляють у збірні. Ти вже наочно побачив, що якщо ретельно працювати, то можна досягнути успіху в баскетболі? Стати баскетболістом?

Так, безперечно. Баскетбольна школа "Черкаських Мавп" одна із найсильніших в Україні. Приклад Михайлюка для мене визначальний. Я слідкую за його матчами, вболіваю. Коли він приїздить в Україну, то постійно проводить нам майстер-класи, дає поради. Це дуже надихає, бо бачу, що можна бути простим хлопцем із Черкас і потрапити в НБА. У мене теж є така мрія. Але до цього дуже далеко. Хочу потрапити в дубль, заграти там. А потім головна мета – грати за "Черкаські Мавпи".

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Черкаські Мавпи" підписали першого легіонера.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x