додому Новини Черкащина "Для карантину в Черкасах немає підстав": Стадник розповів про ситуацію з коронавірусом...

"Для карантину в Черкасах немає підстав": Стадник розповів про ситуацію з коронавірусом у місті

0

Від завтра, 12 березня, у Києві буде введено карантин. Усі заклади загальної та вищої освіти, дитсадки, мистецькі та спортивні школи закриють, попередньо – до кінця березня. Також у столиці буде обмежено проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших подій. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, випадків коронавірусу в Києві поки не зареєстрували. Однак вони вирішили попередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус і провести план протиепідемічних заходів та обмежень.

Щодо впровадження карантину в Черкасах директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник повідомив, що підстав для цього немає. Ситуацію він прокоментував виданню "Zmi.ck.ua".

Головний медик Черкас зазначив, що на рівні області існує обласна протиепідемічна комісія, така ж комісія існує і на рівні міста, і саме в їхніх повноваженнях приймати, на яких територіях вводити протикарантинні заходи.

"Рішення прийматимуться відповідно до постанови Кабміну, відповідно до певних епідеміологічних показників. Епідемії як такої з коронавірусу немає. Щодо грипу та грипоподібних захворювань, то ними вже перехворіло 20 тисяч жителів міста. Наразі епідемії по грипу також немає. Крайні два тижні спостерігається спад госпіталізованих, нині їх не більше 80-ти. В той час, коли рівень госпіталізації в 4 – 6 тиждень захворюваності складав до 300 осіб. Тому поки що підстав для карантину немає", – розповів Олег Стадник.

Поза тим, на своїй сторінці у Facebook нардепка Вікторія Сюмар повідомила, що на засіданні Кабінету міністрів було прийнято рішення про введення карантину по всій країні. Триватиме він до 3 квітня.

Постанова про введення карантину передбачає: закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних, і культурних заходів. Також прем’єр сказав про закриття авіасполучення з деякими країнами.

"Також буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49. Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину. Уряд виділив також 100 млн. гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній. На наше питання про наявність масок, міністр охорони здоров’я сказав, що є в наявності 15 млн. штук. Лишилося зрозуміти де вони є", – зазначила у дописі Вікторія Сюмар.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах триває епідемія грипу та ГРВІ.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version