додому Новини Черкащина Для інноваційних шкіл готуватимуть просунутих вчителів: у Черкасах відкрили Центр STEM-освіти (ФОТО)

Для інноваційних шкіл готуватимуть просунутих вчителів: у Черкасах відкрили Центр STEM-освіти (ФОТО)

0

На базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відкрили центр STEM-освіти з кабінетами робототехніки, тренінговим і ресурсним центром та навчальними аудиторіями. Про це на сторінці у Facebook голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

"Ще кілька років тому ми з освітянами взяли курс на новації. Бо всі добре розуміємо, що школа, в якій є лише дошка та крейда, де навчають, як звикли роками, – це вчорашній день. Дітям там нецікаво, відповідний і результат", − зазначив пан Юрій.

Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. У районах області продовжують створювати інноваційні школи.

"Сьогодні ми зробили наступний важливий крок – відкрили цей Центр STEM-освіти. Бо знову ж таки розуміємо: неможливо впровадити сучасні технології в освітній процес, якщо ними сповна не володітимуть учителі. Саме вони мають стати агентами змін", − повідомив Юрій Ткаченко. 

Зазначимо, що STEM-освіта (англійською – Science, Technology, Engineering, Math, що в перекладі означає науку, технології, інженерію та математику) – це низка чи послідовність курсів або програм навчання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, статус "інноваційної" отримала ще одна школа на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version