НовиниЧеркасиДля черкаських розвідників збирають кошти на гвинтівку

Для черкаських розвідників збирають кошти на гвинтівку

-

- Advertisment -

Рота розвідки Черкаської 118 бригади ТРО потребує допомоги у придбанні гвинтівки. Це – напівавтоматичний карабін Barrett M82А2 в калібрі .50BMG. Бійці кажуть, така зброя великого калібру допоможе їм діставати цілі на дальні відстані 1200-2000 м. Саме ця специфічна річ потрібна бійцям розвідки у їхньому секторі роботи на лінії фронту, де вони з першого дня повномасштабного вторгнення захищають Україну. З відповідним зверненням до редакції ВІККА звернулася відповідальна за збір Анна Сакун. 

Вартість такої гвинтівки – 1 млн 360 тисяч гривень. Військові своїми силами зібрали й вже внесли 100 тисяч гривень авансу за цей карабін, аби його забронювати саме за їхнім підрозділом. Зібрати решту чималої суми – 1 млн 260 тисяч гривень – просять долучитися небайдужих містян.

– Знайти таку гвинтівку в наявності – велика рідкість для України. Ще більша рідкість – внесення авансованої суми, меншої ніж третя частина від загальної. Щоб усе склалося і нам вдалося її забронювати, відбувся досить болючий процес перемовин. Нині просимо всіх підтримати збір, аби викупити цю зброю, – розповідає військовослужбовець.

За словами бійця, саме такий карабін дозволить підвищити ефективність і швидкість виконання завдань підрозділом. Ба більше – дасть змогу дістатися до цілей на дуже далекі відстані: до 2000 метрів.

– За рік повномасштабного вторгнення ми своєю волонтерською ініціативою збирали на різне: евакуацію людей, ліки, амуніцію, гігієну та одяг для військових великих і малих підрозділів. Такий запит маємо вперше, проте віримо, що лише спільно ми впораємося у зборі цієї суми. Також для підвищення зацікавленості до збору готуємо подарунки за донати та еклюзивні сувеніри. Водночас наші друзі музиканти (гурти «Shuffle Trio» та «Жарти в сторону») теж розробляють концепції благодійних концертів. Тож стежте за анонсами і не лишайтесь осторонь потреб військових, – зазначає відповідальна за збір, волонтерка Анна Сакун.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк:

5169360002282659

Сакун Анна Валеріївна

PayPal annkrut@gmail.com

Монобанка

https://send.monobank.ua/jar/9NQHEHfrvU

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x