додому Новини Черкащина Для черкаських лісівників закупили нову техніку

Для черкаських лісівників закупили нову техніку

0

Нова техніка – на захисті черкаських лісів від пожеж. У  Черкаському держлісгоспі закупили 50 ранцевих лісових вогнегасників з гідропультами та два квадрокоптери. Про це повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Лісовий ранцевий вогнегасник є важливим інструментом у протистоянні з низовими лісовими пожежами. Нові ранцеві вогнегасники передамо у кожний лісовий обхід, де переважають хвойні насадження. На ці засоби пожежогасіння витратили 145 тис. грн власних коштів підприємства», – розповідає Олександр Сидоренко, головний лісничий підприємства.

Квадрокоптерів, разом з новими, відтепер у Черкаському лісгоспі буде три. Як зазначають черкаські лісівники, під час пожежонебезпечного періоду безпілотними допомагають спостерігати за лісовими масивами з висоти пташиного польоту, точно та швидко визначають місце загорання, площу пожежі, а в разі необхідності за допомогою дрона можна координувати гасіння лісової пожежі. Крім того, квадрокоптери активно застосовують у лісоохоронній діяльності та при лісопатологічних обстеженнях, моніторингах стану лісових насаджень за допомогою фотофіксації та відеозйомки.

Варто  додати, що у Черкаському держлісгоспі протягом усього пожежонебезпечного періоду постійно здійснюють необхідний комплекс протипожежних та профілактичних заходів. Під час найвищого класу пожежної небезпеки, який встановився у лісах Черкащини нині,  відбувається цілодобове чергування. Функціонують чотири камери відеоспостереження, які дозволяють моніторити усі хвойні насадження підприємства під перехресним відеонаглядом.

Під час пожежонебезпечного періоду ліквідація лісових пожеж і запобігання їх виникненню – пріоритетне завдання для лісівників. Так, станом на сьогодні у лісах Черкаського лісгоспу  зафіксовано 2 випадки низових лісових пожеж на загальній площі 0,12 га. Для порівняння – минулоріч за відповідний період зафіксували 14 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 4,48 га.

Як повідомляла vikka.ua, на черкаських пляжах заборонили купатися. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version