НовиниЧеркащинаДля черкаських лісівників закупили нову техніку

Для черкаських лісівників закупили нову техніку

-

- Advertisment -

Нова техніка – на захисті черкаських лісів від пожеж. У  Черкаському держлісгоспі закупили 50 ранцевих лісових вогнегасників з гідропультами та два квадрокоптери. Про це повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Лісовий ранцевий вогнегасник є важливим інструментом у протистоянні з низовими лісовими пожежами. Нові ранцеві вогнегасники передамо у кожний лісовий обхід, де переважають хвойні насадження. На ці засоби пожежогасіння витратили 145 тис. грн власних коштів підприємства», – розповідає Олександр Сидоренко, головний лісничий підприємства.

Квадрокоптерів, разом з новими, відтепер у Черкаському лісгоспі буде три. Як зазначають черкаські лісівники, під час пожежонебезпечного періоду безпілотними допомагають спостерігати за лісовими масивами з висоти пташиного польоту, точно та швидко визначають місце загорання, площу пожежі, а в разі необхідності за допомогою дрона можна координувати гасіння лісової пожежі. Крім того, квадрокоптери активно застосовують у лісоохоронній діяльності та при лісопатологічних обстеженнях, моніторингах стану лісових насаджень за допомогою фотофіксації та відеозйомки.

Варто  додати, що у Черкаському держлісгоспі протягом усього пожежонебезпечного періоду постійно здійснюють необхідний комплекс протипожежних та профілактичних заходів. Під час найвищого класу пожежної небезпеки, який встановився у лісах Черкащини нині,  відбувається цілодобове чергування. Функціонують чотири камери відеоспостереження, які дозволяють моніторити усі хвойні насадження підприємства під перехресним відеонаглядом.

Під час пожежонебезпечного періоду ліквідація лісових пожеж і запобігання їх виникненню – пріоритетне завдання для лісівників. Так, станом на сьогодні у лісах Черкаського лісгоспу  зафіксовано 2 випадки низових лісових пожеж на загальній площі 0,12 га. Для порівняння – минулоріч за відповідний період зафіксували 14 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 4,48 га.

Як повідомляла vikka.ua, на черкаських пляжах заборонили купатися. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x