додому Новини Черкащина Для безпечного омовіння хасидів рятувальники чистять водойми в Умані (ФОТО)

Для безпечного омовіння хасидів рятувальники чистять водойми в Умані (ФОТО)

0

Серед релігійних відправлень, які проводяться хасидами напередодні Нового року, особливе місце займає ритуальне омовіння в моквах та у відкритих водоймах. Найбільш популярним місцем для цього серед прочан, котрі прибули до Умані є затоплений кар’єр, глибина якого місцями складає понад 14 метрів.

З урахуванням багаторічного досвіду забезпечення пожежної і техногенної безпеки, співробітниками рятувальної служби відпрацьовано дієвий порядок дій, відповідно до якого здійснюється постійний моніторинг та контроль безпеки хасидів, які, зокрема, приходять на омовіння. Про це повідомляє пресслужба Управління ДСНС України в Черкаській області.

Так, напередодні початку ритуального омовіння, водолази Управління обстежили та очистили від небезпечних предметів близько 250 кв. м. дна водойми, що буде використовуватися прочанами під час релігійних обрядів. Серед виявлених водолазами предметів: залишки будівельних матеріалів, гілок, дерев’яних та металевих конструкцій, пластикових та скляних пляшок, тощо.

Варто зазначити, що на час релігійних обрядів, на плесі ставу постійно знаходиться човен із водолазами, які слідкують за безпекою прочан. Також на березі знаходиться спеціальний стаціонарний водолазно-рятувальний пост, де крім водолазів знаходяться і медичні працівники.

Зазначимо, що станом на ранок 25 вересня, до Умані прибуло вже 2128 паломників-хасидів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "уманські" хасиди встановили рекорд групового перевезення з Харкова.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version