додому Новини Дітям-чорнобильцям відшкодують витрати на харчування у школах

Дітям-чорнобильцям відшкодують витрати на харчування у школах

0

Із 1 січня безплатне харчування дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які навчаються у закладах на радіоактивно забруднених територіях, забезпечує ОДА.

"Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, діти продовжують харчуватися за рахунок місцевих бюджетів та частково батьківських коштів. Безкоштовно харчуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та з малозабезпечених сімей. У сільських школах харчування здешевлюється за рахунок власних пришкільних ділянок та спонсорської допомоги сільськогосподарських товариств", – розповіла заступник директора Департаменту освіти і науки Оксана Сімушіна.

Після внесених змін до чорнобильського законодавства України в області залишилося лише два населених пункти в Звенигородському районі, розташованих у зоні гарантованого добровільного відселення (3-тя зона). Там є два навчальних заклади: Чичиркозівський та Княжицький, де навчається 121 дитина, постраждала внаслідок катастрофи.

Станом на 16 лютого процес конкурсних торгів із закупівлі послуг гарячого харчування постраждалих дітей триває. Розкриття пропозицій визначено на 12.03.2015.

"До завершення конкурсних торгів дітям, які не забезпечені харчуванням, здійснюватиметься виплата щомісячної грошової компенсації у розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів, – пояснює директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. – А саме: у віці від 6 до 10 років – 180 грн, від 11 до 14 років – 185 грн, від 15 до 18 років – 190 грн на місяць, пропорційно навчальним дням. Необхідний обсяг коштів передбачений у державному бюджеті на 2015 рік".

Для отримання зазначеної компенсації батькам дітей необхідно звернутися до підрозділу з питань соціального захисту населення Звенигородської райдержадміністрації, каже директор Департаменту, з відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version