НовиниЧеркащинаДитячий расизм: у Черкасах однолітки цькують хлопчика через колір...

Дитячий расизм: у Черкасах однолітки цькують хлопчика через колір його шкіри

-

- Advertisment -

"Ти негр, ми не будемо з тобою грати", "…ти чорний, значить, ти брудний", – так висловлюються черкаські діти про темношкірого Даню Макґауена. Приклади несвідомого дитячого расизму розповіла мама 4-річного хлопчика Тетяна Макґауен, яка вийшла заміж за афроамериканця. Чотирьох днів дискримінації дитини через колір шкіри вистачило, щоб жінка не витримала і вирішила розповісти про це публічно, повідомляє "ВиЧЕрпно".

"Дитина грається у пісочниці. Дівчинка, яка грається поруч, побачила Даню і сказала: "Ти брудний". Дитина каже: "Ні, я не брудний". "Але ж ти чорний, значить ти брудний", – відповідає дівчинка. Мені доводиться встрявати в розмову і пояснювати, що він просто темненький. Іншу дівчинку просто "покоробило" від того, що син сів поруч. У неї шок, що вона бачить темношкірого хлопчика, а мама сидить і не зважає. Мені доводиться пояснювати синові, що дівчинка просто хвилюється за свої іграшки. У таких випадках я починаю вигадувати байки, щоб не травмувати свою дитину", – розповідає Тетяна Вікторівна.

Жінка пригадала ще один випадок: бігають хлопчик років шести і дівчинка приблизно 4-5 років. Даня захотів погратися з ними наввипередки, проте дитину спочатку просто ігнорували, а потім сказали: "Ти негр, ми не будемо з тобою грати". А дитина розгублено говорить: "Я не негр, я Даня". У черговому випадку темношкірого хлопчика діти просто не захотіли прийняти у компанію.

"Коли ми з чоловіком ішли забирати дитину з дитсадка, діти кричали: "негр-американець іде". Ми посміхнулись та й і все. Адже коли ображають дорослого – це півбіди, а коли дитину – зовсім інша справа", – розповіла жінка.

Крім того, Тетяну обурює те, як виховують батьки своїх дітей, чому вони не пояснюють, що "негр" – образливе слово, тому його не можна вживати до темношкірих людей.

"Батьки дітей, які ображали мою дитину, ніяк не реагували на їхні слова. Чому батьки не можуть пояснити дитині, що так говорити не можна? Це не толерантно", – розповідає жінка.

Сім’я проживає у Сполучених Штатах у місті Ремзі штат Мінесота, але періодично приїжджає в Україну. Подружжя навіть планувало тут залишитись, але під сумнівом стало проживання в Україні дитини, яку ображають. Жінка розповіла, що на відміну від нашої країни, у Штатах не було жодного випадку расизму по відношенню до їхнього сина. Якщо в країні й трапляються такі випадки, то все відбувається приховано. У США слово "негр" офіційно заборонене законом. Окрім того, там велика кількість різних національностей, тому на це ніхто не звертає уваги.

Як повідомляв сайт vikka.ua, португалець гостював у Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо нещодавно був популярним підхід із десятком засобів, то зараз скоротити...

У Смілі розшукують чоловіків, які поламали дерева

Пізно ввечері, 12 квітня, двоє чоловіків поламали дерева на вулиці Чорновола. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Пошкоджені...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x