НовиниЧеркащинаДитяча оздоровча кампанія на Черкащині пройшла безпечно

Дитяча оздоровча кампанія на Черкащині пройшла безпечно

-

- Advertisment -

Протягом літнього оздоровчого сезону на Черкащині працювало 710 закладів оздоровлення та відпочинку, де відпочивало та оздоровлювалось більше 52 тисяч дітей. Фахівці Держпродспоживслужби протягом оздоровчого сезону взяли участь більше як 800 комісійних обстеженнях закладів оздоровлення та відпочинку щодо дотримання вимог санітарного законодавства, порушення реєструвалися у кожному третьому закладі. Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Основні порушення: неналежний санітарно-технічний стан житлових приміщень, харчоблоків, недостатня оснащеність харчоблоків технологічним та холодильним обладнанням, розроблювальним інвентарем, столовим та кухонним посудом, відсутність належних умов для дотримання правил особистої гігієни дітьми та персоналом, невідповідність якості питної води гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, порушення умов зберігання харчових продуктів, поточності виробничих процесів, технології приготування їжі, відсутність відповідних документів щодо якості та безпеки харчових продуктів, порушення персоналом термінів  проходження профілактичних медичних оглядів та ін.

За результатами проведених досліджень не відповідали гігієнічним вимогам 14,8% проб питної води за мікробіологічними показниками, 11,6% за санітарно-хімічними показниками (Уманський, К-Шевченківський,  Драбівський, Христинівський р-ни), не відповідало вимогам нормативних документів 12 % проб готових страв за мікробіологічними показниками (пришкільні табори міст Умані, Черкас, Уманського, Звенигородського, Христинівського районів, питома вага позитивних змивів на умовно патогенну мікрофлору з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів становить – 1,5% (пришкільні табори м. Христинівки та Христинівського і Золотоніського районів).

За виявлені порушення санітарного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності директорів ПрАТ "ДОЦ" Сосонка" та ДОТ "Тимурівець" у зв’язку із невиконанням пропозицій Держпродспоживслужби, відкриття ПрАТ "ДОЦ" Сосонка" без отримання акту готовності до роботи. Справу про тимчасове припинення експлуатації закладу передано до адміністративного суду, слухання продовжуються.

За  пропозицією Держпродспоживслужби відсторонялись від роботи для проходження профілактичних медичних оглядів 57 працівників оздоровчих закладів. На адресу органів місцевого самоврядування, керівників закладів оздоровлення та відпочинку направлено 140 інформаційних листів з відповідними пропозиціями щодо усунення виявлених порушень санітарних правил і норм та вжиття заходів щодо недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації, пов’язаної з перебуванням дітей у цих закладах.

Впродовж оздоровчого сезону фахівцями Держпродспоживслужби проводилась широкомасштабна санітарно-освітня робота серед персоналу закладів оздоровлення та відпочинку, населення з питань профілактики ГКІ, харчових отруєнь, пропаганди здорового способу життя.

Завдяки принциповому підходу фахівців Держпродспоживслужби  області  до питань підготовки оздоровчих закладів до роботи, їх відкриття, інформування органів влади, місцевого самоврядування, управлінь (відділів) освіти про виявлені порушення, вжиття відповідних заходів реагування, оздоровчий сезон для дітей області пройшов безпечно, спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь у закладах оздоровлення та відпочинку не реєструвалося.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаських школах побільшає груп подовженого дня.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x