НовиниЧеркащинаДіти зачекають: черкаський мер надав фінансову допомогу "ЧЕЛУАШу" за...

Діти зачекають: черкаський мер надав фінансову допомогу "ЧЕЛУАШу" за рахунок однієї з шкіл

-

- Advertisment -

В місті є видатки, набагато важливіші, аніж дітлахи та довгоочікувана спортивна зала. Ймовірно, такими думками керувались в ході пленарного сесійного засідання сесії 12 червня мер Черкас Анатолій Бондаренко та депутати міської ради, приймаючи рішення про перенаправлення коштів з ремонту НВК ЗОШ №34 на фінансову допомогу КП "ЧЕЛУАШ". Останнє, мовляв, звернулось з потребою у терміновому поточному ремонті автошляхів. Однак такий перерозподіл фінансів повністю суперечить бюджетному кодексу, пише на свій сторінці у Facebook депутат міськради Олександр Радуцький. 

На думку політика, наразі мова йде про нову схему відмивання бюджетних грошей. І причетними до цієї схеми називає, в першу чергу, міського голову Анатолія Бондаренка та голову бюджетної комісії Юрія Тренкіна. 

facebook.com / radutskiy

Йдеться про зменшення видатків на капітальний ремонт спортивної зали черкаської школи №34 у розмірі майже 9 млн. грн. Гроші у навчального закладу відбирають, аби фінансово підсобити КП "ЧЕЛУАШ", якому вони вкрай необхідні задля утримання та розвитку черкаських доріг. 3 мільйони планується направити на ремонт дорожнього покриття, решту – на утримання зелених насаджень, зупинок громадського транспорту, малих архітектурних форм тощо.

"Прийняте рішення перекреслює мрію учнів черкаської школи №34, про новий надсучасний спортзал площею у 800 кв.м. Там уже йдуть ремонтні роботи, однак закінчити їх, ймовірно, не вдасться через те, що оплачувати їх надалі буде нічим, – вважає лідер Партії вільних демократів Олександр Згіблов.

Згідно з проектом, оновлена спортивна зала розрахована на 265 місць та мала оснащуватись сучасними інженерними системами, новим інвентарем (електронне табло, баскетбольні стійки, сітки, батути), паркетною підлогою тощо.

До слова, документ не погодив на головний освітянин міста Сергій Воронов, адже мільйони збираються зняти саме з підконтрольного йому департаменту освіти та гуманітарної політики. Ймовірно, про перерозподіл домовлялись без його відома та участі. Наразі прокоментувати ситуацію він не може.

Голосування за пропозицією відбувалось уже після того, як представники трьох політичних сил покинули сесійну залу через присутність на засіданні відкликаних місяць тому депутатів. Своїми голосами рішення підтримали 22 народних обранці з команди міського голови та "промерських" фракцій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські водії просять звільнити директора КП "ЧЕЛУАШ".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x