додому Новини Черкащина Діти спали по кутках: у Золотоноші перевірили неблагополучні ромські родини (ФОТО)

Діти спали по кутках: у Золотоноші перевірили неблагополучні ромські родини (ФОТО)

0

31 січня у Золотоноші провели рейд неблагополучними ромськими сім’ями, які мають неповнолітніх дітей. Про це повідомляє "Златокрай онлайн".

До складу комісії, що перевіряла соціально-побутові умови життя, увійшли: начальник міської служби у справах дітей, молоді та спорту Віктор Харін, головний спеціаліст служби Світлана Радченко, делегований від ромів – Василь Гавриленко, уповноважений від громадськості – Дмитро Прока, представники правоохоронних органів – Роман Микульський і Дмитро Новохацький.

Першою комісію зустріла глиняна хатинка із зачиненими віконницями. У багатодітної матері нещодавно були дев’яті пологи. Немовля народилося з вагою 1,6 кг. Дитину з матір’ю направили до Черкаської обласної дитячої лікарні. У пологовому будинку поліція провела бесіду з породіллю про необхідність забезпечити малюка усіма необхідними речами та харчуванням. Вдома із шістьма неповнолітніми залишилися дідусь з бабусею. У будинку було тепло. Обстежуючи умови проживання, члени комісії звернули увагу на те, де і як сплять діти: вдвох, утрьох, скрутившись калачиком, хто на дивані, хто на простеленому на підлозі матраці попід облупленою грубою, вкриті засмальцьованим покривалом.

У наступній сім’ї мама виявилась родом із Дніпропетровської області, має п’ятеро дітей, найменшій – шість місяців. При в’їзді на подвір’я виднілися залишки дров. У будинку було тепло й чисто. Чепурні, усміхнені дітки обідали за столом. У кухні під стіною стояла змайстрована з дощок лавка. Питанням номер один для цієї сім’ї стало влаштування дітей до садочка та школи. Керівник служби пообіцяв посприяти в цьому напрямку, головне, щоб мама не передумала.

Третю родину не вдалося застати вдома – на вхідних дверях висів замок. Вони живуть у будинку, де відсутні світло і вода. Батьки неодноразово обіцяли, що все зроблять, проте не спромоглися. Через неналежні умови проживання довелося вилучити двох дітей. П’ятирічного хлопчика направили до центру соціально-психологічної реабілітації, а наступного дня відвезли на 24 дні до санаторію "Пролісок". Піврічну дівчинку тимчасово влаштували до дитячого відділення Золотоніської лікарні з подальшим направленням до Черкаського обласного будинку дитини. Через невиконання батьківського обов’язку й неналежного догляду за дітьми, служба ухвалила рішення позбавити батьків батьківських прав.

Василь Гавриленко був вражений побаченим. Він зайшов тільки у перший будинок, а потім сказав, що не може спокійно спостерігати за тим, як малята сплять по кутках.

"Не розумію, для чого народжувати дітей, якщо не можеш дати їм ради. Я ніколи не вникав й не бачив такого. Це щось страшне. На мою думку, владі потрібно контролювати надходження коштів до таких родин. Не видавати гроші на руки, а купувати необхідні речі, продукти харчування, забезпечувати дровами", – прокоментував ситуацію Василь Олексійович.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині п'яна мати залишила на морозі півторамісячного сина.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version