НовиниЧеркащинаДіти спали по кутках: у Золотоноші перевірили неблагополучні ромські...

Діти спали по кутках: у Золотоноші перевірили неблагополучні ромські родини (ФОТО)

-

- Advertisment -

31 січня у Золотоноші провели рейд неблагополучними ромськими сім’ями, які мають неповнолітніх дітей. Про це повідомляє "Златокрай онлайн".

До складу комісії, що перевіряла соціально-побутові умови життя, увійшли: начальник міської служби у справах дітей, молоді та спорту Віктор Харін, головний спеціаліст служби Світлана Радченко, делегований від ромів – Василь Гавриленко, уповноважений від громадськості – Дмитро Прока, представники правоохоронних органів – Роман Микульський і Дмитро Новохацький.

Першою комісію зустріла глиняна хатинка із зачиненими віконницями. У багатодітної матері нещодавно були дев’яті пологи. Немовля народилося з вагою 1,6 кг. Дитину з матір’ю направили до Черкаської обласної дитячої лікарні. У пологовому будинку поліція провела бесіду з породіллю про необхідність забезпечити малюка усіма необхідними речами та харчуванням. Вдома із шістьма неповнолітніми залишилися дідусь з бабусею. У будинку було тепло. Обстежуючи умови проживання, члени комісії звернули увагу на те, де і як сплять діти: вдвох, утрьох, скрутившись калачиком, хто на дивані, хто на простеленому на підлозі матраці попід облупленою грубою, вкриті засмальцьованим покривалом.

У наступній сім’ї мама виявилась родом із Дніпропетровської області, має п’ятеро дітей, найменшій – шість місяців. При в’їзді на подвір’я виднілися залишки дров. У будинку було тепло й чисто. Чепурні, усміхнені дітки обідали за столом. У кухні під стіною стояла змайстрована з дощок лавка. Питанням номер один для цієї сім’ї стало влаштування дітей до садочка та школи. Керівник служби пообіцяв посприяти в цьому напрямку, головне, щоб мама не передумала.

Третю родину не вдалося застати вдома – на вхідних дверях висів замок. Вони живуть у будинку, де відсутні світло і вода. Батьки неодноразово обіцяли, що все зроблять, проте не спромоглися. Через неналежні умови проживання довелося вилучити двох дітей. П’ятирічного хлопчика направили до центру соціально-психологічної реабілітації, а наступного дня відвезли на 24 дні до санаторію "Пролісок". Піврічну дівчинку тимчасово влаштували до дитячого відділення Золотоніської лікарні з подальшим направленням до Черкаського обласного будинку дитини. Через невиконання батьківського обов’язку й неналежного догляду за дітьми, служба ухвалила рішення позбавити батьків батьківських прав.

Василь Гавриленко був вражений побаченим. Він зайшов тільки у перший будинок, а потім сказав, що не може спокійно спостерігати за тим, як малята сплять по кутках.

"Не розумію, для чого народжувати дітей, якщо не можеш дати їм ради. Я ніколи не вникав й не бачив такого. Це щось страшне. На мою думку, владі потрібно контролювати надходження коштів до таких родин. Не видавати гроші на руки, а купувати необхідні речі, продукти харчування, забезпечувати дровами", – прокоментував ситуацію Василь Олексійович.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині п'яна мати залишила на морозі півторамісячного сина.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський театр по-новому представив глядачеві “Макбет” (ВІДЕО) 

Приміряють образи, повторюють текст та перевіряють декорації. У Черкаському драматичному театрі актори готуються до чергової вистави "Макбет" Шекспіра. Ця постанова...

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x