додому Новини Черкащина Директор однієї з черкаських шкіл отримала догану за порушення законодавства (ВІДЕО)

Директор однієї з черкаських шкіл отримала догану за порушення законодавства (ВІДЕО)

0

Директор Черкаської ЗОШ №27 отримала догану за порушення Закону України. Про це на сторінці у Facebook повідомив директор департаменту освіти і гуманітарної політики Сергій Воронов.

Так, було встановлено, що під час шкільної лінійки 3 вересня урочистості в школі №27 проводилися не державною мовою. У департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради оперативно зреагували на дане порушення. Тому директор школи отримала догану за порушення абзацу 1 пункту 1 статті 7 Закону України "Про освіту" та пункту 1 наказу департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради №259 "Щодо застосування української мови в закладах освіти".

"У повсякденному житті ви можете спілкуватися тією мовою, якою вам зручно і яку ви знаєте краще. Однак при проведенні офіційних заходів, заходів від Департаменту освіти чи від шкіл мовою має бути лише українська", − зазначив Сергій Воронов.

Окрім цього, напередодні батьки учнів школи №27 скаржилися в мережі, що директор заборонила дітям на урочистості до Дня знань вдягати вишиванки та національний одяг.

Як повідомляв сайт vikka.ua, для освоєння субвенції мер відібрав гроші у черкаських школярів.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version