НовиниЧеркаси“Дирекція парків” готує для жителів Черкас приємні родзинки

“Дирекція парків” готує для жителів Черкас приємні родзинки

-

- Advertisment -

Працівники КП «Дирекція парків» активно готують парки та сквери Черкас до нового сезону. Вони підрізають дерева, впорядковують клумби, шліфують та фарбують лавочки тощо. В програмі «Тема дня» на «Українському радіо. Черкаси» директор КП Геннадій Шевченко розповів, як працює комунальне підприємство у період повномасштабної війни, яку роботу з облаштування і реконструкції парків і скверів проводять зараз, інформує сайт КП “Дирекції парків”.

«У Черкасах зараз 37 парків та скверів. Днями Черкаська міська рада проголосувала про передачу на баланс нашого підприємства парку «Європейський», розташованого в мікрорайоні «Митниця». Поряд, завдячуючи міському голові, облаштовано безкоштовну комунальну парковку. А трохи ближче до Дніпра виділено ділянку, де закладемо для містян ще один парк безпосередньо біля води», – розпочав Геннадій Юрійович із останніх новин.

Він наголосив, що зараз складні часи, військовий стан, дуже багато обмежень, зокрема по платежам і капітальним роботам, багато проблем, зокрема і щодо фінансування.

«Тому було завдання міського голови всі роботи спрямувати на обслуговування містян, на підтримання чистоти, порядку, на забезпечення комфорту для відвідувачів, особливо переселенців. Працюємо, щоб і взимку, і влітку всі могли відвідувати наші парки. І нам приємно, що багато військових відпочиває, тих, що проходять реабілітацію. Їм це потрібно для того, щоб привести себе до фізичної і психологічної норми, а нам приємно, що черкаські парки їм у цьому допомагають. Багато саме таких відвідувачів, ми завжди підходимо до них, спілкуємося, запитуємо про враження. У Сосновому бору, наприклад, завдячуючи міському голові та народному депутату Олегу Арсенюку, облаштували Алею тимчасово переміщених осіб. Вона з підсвіткою поміж плитки. Так вийшло, що ці світильники виготовляли на замовлення Краматорська. Висадили біля неї насадження, зробили знак відповідний. Робимо усе, щоб переселенці відчували себе тут максимально комфортно, і відпочивали в наших парках, не дивлячись на війну», – каже Шевченко.

Як зазначає директор КП, не секрет, що комунальне підприємство «Дирекція парків» потужне, задіяне в організації оборони міста, в профілактичних заходах.

«Ми, наприклад, на випадок надзвичайної ситуації заготовлювали деревину, ту, яку вилучали під час санітарних вирубок аварійних дерев чи при розчистці сухостою, надаємо її військовим. Ми максимально відповідально підійшли до цієї роботи, готуючись до суворої зими, однак зима була досить тепла, тому запаси залишились. – розповідає він. – З фінансуванням складнувато зараз, оскільки всі дії міського голови, міської ради та депутатського корпусу спрямовані на допомогу армії та спеціальним службам, на перемогу. Ми все це розуміємо, нам хотілося б, можливо, мати кращі можливості, щоб створювати нові паркові локації, є в нас в цьому напрямку і напрацювання. Але зараз поки що це не на часі. Головне зараз утримання парків, підтримка матеріальної бази у належному стані. Утім, це не означає, що ми нічого робити не будемо. У цьому році ми закупили 8 одиниць техніки, тож фактично підприємство зараз самодостатнє. Мова йде про вишки, маніпулятори, навантажувачі, самоскид, два трактори. Вдалося все це реалізувати за допомогою міського голови Анатолія Бондаренка та начальника обласної воєнної адміністрації Ігоря Табурця. Раніше директор зранку думав, де позичити техніку, щоб виконати завдання на день. Тому попри складну ситуацію ми знайшли можливість бути самодостатніми, і при цьому максимально всім допомагати, і військовим, і містянам».

Чекає містян та гостей міста і приємний сюрприз.

«Зараз готуємо масштабний проект на всю весну і літо та початок осені. Департамент освіти вийшов з пропозицією і ми її підтримали. З урахуванням того, що зараз всі масові заходи заборонено, плануємо у Дитячому парку відремонтувати сцену, щоб створити місце для таких заходів, як у минулі роки місто проводило під час Мистецького Хрещатика. Підрізали дерева там, ремонтуємо матеріальну частину. Тут зможуть збиратись художники, майстри, і містяни, і не треба буде перекривати вулицю, як було тоді, і це не буде масовим заходом, а просто місцем для проведення часу. Хто хоче прийшов, а хто не хоче, йому це не заважатиме. До речі, нарешті нам офіційно належним чином обласна рада передала інклюзивний майданчик в цьому парку».

У черкаських парках стоять камери відеоспосткереження, вони приєднані до Черкаського райвідділку поліції, – переходить до наступної теми розмови Геннадій Шевченко.

«Будемо підключати ще одну камеру на перехресті вулиці Пальохи біля Соснового бору. Хотілося б більше. Бо не зважаючи на взаємну підтримку людей, єдність і розуміння, вандали є. Є і неадекватна молодь. Ми часто звертаємося до містян, що все, що ми відновлюємо, садимо, – це людська праця і гроші громади. Просимо, щоб не псували, не били. За такі порушення передбачені штрафи, але вони мізерні. Наприклад у дитячому парку «Казка» дуже багато нарікань на молодь із навколишніх будинків, яка вилазить з ногами на лавочки, часто буває, розпиває спиртні напої. Охорона викликає поліцію, а молодики кидають каміння в них. Різне є. Є люди, які викопують рослини. Наприклад, у парку «Юність» викопали кущ лаванди нещодавно. Свідомі ж містяни досить активно реагують на такі речі, засуджують вандалів».

Головним завданням підприємства Геннадій Шевченко вважає те, щоб люди бачили різницю між тим, що зараз на окупованих територіях і в населених пунктах біля лінії зіткнення, і там, де міста залишаються українськими. Щоб всі наочно бачили, що таке Україна, що вона квітуюча, наше місто квітуюче, щоб було видно, за що воюють наші бійці на фронті.

«Є охоронна сигналізація, є овітлення, однак із освітленням питання більше до енергетиків. Були нарікання, що на початку війни у нас було суто наше невелике освітлення в парках, листи на міський РЕМ, зауваження. Тому ми повідключали», – каже Шевченко, додаючи, що це ускладнює боротьбу з вандалами.

Складне питання із працівниками.

«Ми працюємо, не дивлячись на те, що наших працівників мобілізовують. Поповнюємо місця тимчасово переміщеними людьми. В нас працюють люди з різних гарячих міст: з Маріуполя, з Краматорська, майже з усього Сходу. Попри складну ситуацію дух колективу міцний, ми розуміємо, навіщо ми робимо свою роботу, це нас об’єднує. Є підтримка міського голови, депутатського корпусу, бо всі розуміють важливість нашої роботи. Адже через часті повітряні тривоги, загальну напружену ситуацію в країні, людям треба десь відпочивати від усього. Тому навіть у будні дні, наприклад, у тому ж Сосновому бору дуже багато відвідувачів. – розповідає директор КП. – Наші працівники швидко відійшли від шокового стану у перші дні війни, згуртувались, взяли себе в руки, і працюємо, не зважаючи на повітряні тривоги, на відключення світла. Придбали генератори, щоб могли не зупинятися в разі необхідності. Працюємо на перемогу на своїй ділянці».

Готуються парки і до Великодніх свят.

«До Великодня виставимо великі пасхальні писанки, прикрасимо маленькими писанками також «Юність», Дитячий парк, Сосновий бір, центр міста. Будемо робити все, щоб містяни та переселенці все-таки відчули святковий настрій. Додамо українськості, щоб всі бачили, що, передусім, ми – українці. Проте в цьому питанні ми дуже сильно залежимо від воєнної адміністрації. Бо ми розуміємо, що масові заходи заборонені, тривоги ніхто не відміняв, тож будемо рухатися у визначеній нею парадигмі», – додає Геннадій Юрійович.

І наостанок підкреслює:

«Всі ми працюємо на перемогу. І Україна обов’язково переможе».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x