додому Новини Черкащина Детектор брехні: черкаський університет переплатив майже 200 тисяч за поліграф (Відео)

Детектор брехні: черкаський університет переплатив майже 200 тисяч за поліграф (Відео)

0

У Черкасах університет вирішив купити для навчання студентів поліграф, але заплатив за нього не 70 тисяч гривень, як він насправді коштує, а 240 тисяч.

Цей випадок вказав на злочинну схему в цілому регіоні, йдеться в сюжеті ТСН.

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації поліграфологів Володимир Ведмідь є офіційним дилером поліграфу, який придбав університет. В аналогічний період часу, наприкінці 2019 року, чоловік реалізував його підприємству за 75 тисяч гривень. Навчальному закладу він обійшовся в 240 тисяч.

Цікаво, що на "Прозоро" посадовці використовують народне повсякденне словосполучення "детектор брехні" замість наукового загально прийнятого визначення "поліграф". Мета банальна – приховати торги від реальних підприємців, які продають поліграфи.

Журналіст центрального телеканалу переконує: торги проводили для своїх, очевидно, завчасно їм повідомивши. Вбиваючи слово "поліграф", справжні конкуренти не знаходили цей тендер, а отже реальної ціни ніхто не заявляв.

У конкурсі переміг черкаський ФОП Дяк, який запропонував поставити поліграф за 240 тисяч. Олександр Дяк – постійний учасник торгів, які проводять черкаські держустанови. Підприємець поставляє усе: від холодильників і вентиляторів до насосів і тарілок.

Голова тендерного комітету та проректор вишу Юрій Удовенко розповів, що апарат потрібен для того, щоб готувати психологів в новому копусі, який щойно відремонтували за держкошти. Також заявив, що поліграф повернуть підприємцю-постачальнику, а той поверне гроші, бо поставив неукомплектований апарат.

Як ідеться в сюжеті, місцева прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за фактом закупівлі відеообладнання в межах реконструкції корпусу університету. Тутешні тендерні спеціалісти придбали 11 інтерактивних дошок, і за кожну переплатили майже 100 тисяч гривень. Прокуратуру зачепило те, що всіх конкурентів переграла компанія, яка виставила ціну у 3,5 мільйони гривень, тоді як три інші учасники повинні були поставити обладнання за 2 мільйони. Магічним щасливчиком було підприємство "Хлібдар", засновником якого до останнього часу був Олександр Дяк.

Нині прокуратуру зацікавила й ситуація з поліграфом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, родинний Мерседес Бондаренка продали підряднику в 9 разів дорожче, ніж купували.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version