НовиниЧеркащинаДержекоінспекція відзвітувала за рік роботи на Черкащині

Держекоінспекція відзвітувала за рік роботи на Черкащині

-

- Advertisment -

Протягом 2018 року Держекоінспекція провела 203 перевірки додержання вимог законодавства у сфері охорони водних ресурсів, в тому числі поверхневих вод – 44, підземних вод – 159. Про це інформує у Facebook начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков.

За самовільне водокористування, скидання забруднюючих речовин у водні об’єкти, порушення водоохоронного забору, порушення правил експлуатації водогосподарських споруд і пристроїв та інше до адміністративної відповідальності притягнуто 79 посадових осіб. Сума накладених штрафів складає 18,972 тис. грн., з яких стягнуто 18,819 тис. грн.

За збитки завдані державі внаслідок порушень водного законодавства, пред’явлено 37 претензійних матеріалів на суму 6231,994 тис. грн., стягнуто 33 матеріали на суму 833,181 тис грн.

З метою припинення негативного впливу на водні ресурси до суду направленні позовні заяви про застосування заходів реагування, а саме тимчасове призупинення діяльності і обмеження скиду зворотних стічних вод комунальними підприємствами через систематичне порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме проведення скиду зворотних стічних вод з перевищенням ГДС (гранично допустимого скиду) по азоту амонійному, завислим речовинам, ХСК, БСК5, хлоридам та фосфат-іонах, нітритам, АПАР, нафтопродуктах, та сухому залишку, що є порушенням ст.ст. 44, 49, 70 Водного Кодексу України. Наприклад:

27 вересня 2018 року Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Черкаській області та обмежив КП "Міський водоканал" Золотоніської міської ради здійснення скиду з перевищенням нормативів ГДС (гранично допустимих скидів) в річку Суха Згар, що впадає до Кременчуцького водосховища;

28 листопада 2018 року Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції у Черкаській області та обмежив КП "ВодГео" здійснення скиду зворотних стічних вод з перевищенням ГДС до річки Тясмин, що впадає до Кременчуцького водосховища.

Крім того, Інспекцією скеровано до суду 7 позовних заяв про стягнення шкоди в сумі 2195,933 тис. грн., з яких 1035,018 тис. грн. за забруднення водних об’єктів та 1160,914 тис. грн. за самовільне водокористування.

Розраховано збитки заподіяні внаслідок масового мору риби, що загинула в р. Рось Корсунь-Шевченківського району на суму 90445,370 тис. грн. та направлено для проведення досудового розслідування до правоохоронних органів.

Проведення перевірок, застосування до порушників природоохоронного законодавства адміністративних санкцій та відшкодування матеріальної шкоди спонукає підприємства Черкаської області впроваджувати новітні технології, пов’язані з економією водних ресурсів, встановлювати ефективне очисне обладнання. Такі дії в подальшому забезпечать раціональне використання води і контроль над скиданням забруднюючих речовин у водні об’єкти.

Як повідомляв сайт vikka.ua, діяльність КП "ЧЕЛУАШ" стала екологічною катастрофою для черкаського Дніпра.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні повернули додому дівчину, яка загубилася

Нещодавно на лінію екстреного виклику 102 звернулася занепокоєна мати, повідомивши, що її донька пішла з дому й не повернулася....

“Не потрібно їхати в Японію”: красою черкаських сакур захоплюються навіть іноземці (ВІДЕО)

У Черкасах в Долині троянд цвітуть сакури. Білі та рожеві квіти приваблюють сотні черкащан та гостей міста. Інформує власний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x