додому Новини Черкащина Державні свята на Черкащині пройдуть з ідеальною погодою

Державні свята на Черкащині пройдуть з ідеальною погодою

0

Прохолодний епізод на Черкащині, провісник осені, завершився. В атмосфері над Україною північний тип погоди поступається місцем західному, який вже несе у наш регіон теплі повітряні маси. Температура повітря підвищиться вночі до 13-18º, вдень 27-32º.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Антициклон "EMIL" із Заходу організує на Черкащині стійку та теплу погоду. Денні 25-30º створять пречудові умови для відпочинку на природі, збирання врожаю та підготовці господарського комплексу до осінньо-зимового періоду. Лише у четвер-п’ятницю, тобто 20-21 серпня, внаслідок впливу улоговини атлантичного циклону місцями можливі грозові дощі.

Літні температури, відсутність більше місяця ефективних дощів та суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту і підстильної поверхні.

Зараз на Черкащині найвищий 5 клас пожежної небезпеки. Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю. Особливу увагу на дотримання правил безпеки варто звернути мисливцям і відвідувачам лісів та паркових зон, адже сезон полювання на пернату дичину у цьому році розпочався і триває на фоні надзвичайної пожежної небезпеки.

Тривалий період бездощів’я та дефіциту опадів негативно позначається на початку посівної кампанії. Умови для осінньої сівби вкрай жорсткі. В таких умовах сіяти краще після випадіння дощу, кількістю не менше 10 мм.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, на початку наступного тижня на Черкащину повернеться спека.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version