НовиниЧеркащинаДержава виставить на продажу відомий на Черкащині завод: його...

Держава виставить на продажу відомий на Черкащині завод: його заборгованість 600 млн грн

-

- Advertisment -

Фонд державного майна України планує виставити на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Златодар», що в Золотоноші на Черкащині. Про це повідомив у Фейсбуці голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Раніше ДП «Златодар» було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств на Черкащині. Зараз – це збиткове підприємство з борговими зобов’язаннями понад 600 млн грн. Саме тому готуємо його до приватизації», – йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, потужності заводу дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном.

До складу єдиного майнового комплексу підприємства входять 32 га землі на декількох виробничих майданчиках, залізнична інфраструктура з можливістю формувати маршрутні потяги із 50-60 вагонів. Також є хлібоприймальний цех, який виготовляє продукцію, і комбікормовий завод, який одночасного зберігає зерна на 100 тис. т.

Загалом зернова місткість виробничих потужностей ЄМК ДП «Златодар» у місті Золотоноша становить 97,4 тис. т (з неї 33,1 тис. т – елеваторні), а потужностей Пальмірської філії у селі Вознесенське – 36,5 тис. т.

ДП «Златодар» – одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону та системи держрезерву України. Його історія починається у 1904 році. З січня 2001 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів входить до системи Державного матеріального резерву України.

В грудні 2003 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів перейменовано в державне підприємство «Златодар», до складу якого увійшов Іваньківський цукровий завод потужністю 1500 тон переробки цукрових буряків за добу. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України. Територія комбінату – 27 га, зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство з місткістю для зерна 36,5 тис. тон. Комбінат виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок – 226 планових тон на годину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Артем
Артем
4 місяців тому

Чому приватизація, а не Націоналізація???? Чому завжди знищення і заберання землі у властність!!!??

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x