НовиниЧеркащинаДержава виставить на продажу відомий на Черкащині завод: його...

Держава виставить на продажу відомий на Черкащині завод: його заборгованість 600 млн грн

-

- Advertisment -

Фонд державного майна України планує виставити на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Златодар», що в Золотоноші на Черкащині. Про це повідомив у Фейсбуці голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Раніше ДП «Златодар» було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств на Черкащині. Зараз – це збиткове підприємство з борговими зобов’язаннями понад 600 млн грн. Саме тому готуємо його до приватизації», – йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, потужності заводу дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном.

До складу єдиного майнового комплексу підприємства входять 32 га землі на декількох виробничих майданчиках, залізнична інфраструктура з можливістю формувати маршрутні потяги із 50-60 вагонів. Також є хлібоприймальний цех, який виготовляє продукцію, і комбікормовий завод, який одночасного зберігає зерна на 100 тис. т.

Загалом зернова місткість виробничих потужностей ЄМК ДП «Златодар» у місті Золотоноша становить 97,4 тис. т (з неї 33,1 тис. т – елеваторні), а потужностей Пальмірської філії у селі Вознесенське – 36,5 тис. т.

ДП «Златодар» – одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону та системи держрезерву України. Його історія починається у 1904 році. З січня 2001 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів входить до системи Державного матеріального резерву України.

В грудні 2003 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів перейменовано в державне підприємство «Златодар», до складу якого увійшов Іваньківський цукровий завод потужністю 1500 тон переробки цукрових буряків за добу. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України. Територія комбінату – 27 га, зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство з місткістю для зерна 36,5 тис. тон. Комбінат виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок – 226 планових тон на годину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Артем
Артем
1 місяць тому

Чому приватизація, а не Націоналізація???? Чому завжди знищення і заберання землі у властність!!!??

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той же час викликаючим завданням, особливо коли йдеться про граматику. Граматика...

В Умані вдруге видворили нелегального мігранта з Азербайджану

Вдруге видворений азербайджанець, який намагався оселитися в Умані, надбав майже 15 років заборони в’їзду в Україну за повторне порушення...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x