НовиниЧеркасиДепутати проголосували «за» перейменування алеї на честь Павла Собка

Депутати проголосували «за» перейменування алеї на честь Павла Собка

-

- Advertisment -

У Черкасах незабаром має з’явиться алея, названа на честь загиблого на війні військового та волонтера черкащанина Павла Собка. Відповідну петицію підтримали міські депутати. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Сергій Воронов.

Павло Собко

Петицію щодо перейменування Алеї Путейка на Павла Собка підтримали депутати Черкаської міської ради на сесії 18 серпня. Попередньо ідею зміни назви підтримали більше 500 черкащан. Збір підписав тривав трохи більше тижня.

«Іменами всіх загиблих Героїв мають називати наші вулиці, алеї та проспекти. Ви собі навіть не уявляєте якою ціною сьогодні тримається фронт. Скільки світлих Людей поклали голови та віддали життя аби зберегти державу, яку любили всим серцем! І це найменше, що ми маємо зробити для їхньої пам’яті. Найбільше – перемогти та жити!» – пише Сергій Воронов.

Алею Путейка в Черкасах назвали на честь героя Радянського Союзу Михайла Путейка – генерала дивізії, яка визволяла місто 1943-го року. Нині місце відпочинку пропонують перейменувати, ушанувавши пам’ять Павла Собка – волонтера, українського бійця, який загинув у квітні 2022 у боях за Попасну.

Черкаський історик Сергій Шамара розповів Суспільному, що підтримує перейменування і має на це декілька причин:

«Окремі з героїв, якими названі вулиці міста Черкаси часів Другої світової війни, виявляється, не Черкаси визволяли, а Степанки, наприклад, чи якісь приміські населені пункти. Тобто фактично не мають прив’язки до Черкас. Або мали високопоставлені посади, то це близько до декомунізації. Ці люди не стільки особисто брали участь у форсуванні Дніпра чи визволенні Черкас, скільки були біля командування, а гинули звичайні солдати. Ще чому можна перейменовувати саме алею? Тому, що ця назва – топонім-дублет у місті Черкаси».

Читайте також: 

Загинув черкащанин Собко: моряк, волонтер, батько, воїн

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x