НовиниДепутати пішли на знищення черкаського аеропорту

Депутати пішли на знищення черкаського аеропорту

-

- Advertisment -

Черкаська міська рада позбавила комунальне підприємство "Аеропорт Черкаси" надання пільг щодо сплати земельного податку в 2014 році. Таке рішення було ухвалене на останній сесії, інформує "Нова Доба".

Директор аеропорту Олена Качуріна намагалася переконати депутатів у тому, що таке рішення остаточно знищить аеропорт:

– Об’єкт стратегічний, займає велику площу, але він несе на собі величезний багаж боргів, – повідомила Олена Леонідівна. – Раніше він був у підпорядкуванні міста, зараз – області. Розроблено програму погашення боргів по заробітній платі з 2000 року. В цьому році витримати таке навантаження з плати податку аеропорт не зможе. Зараз підприємство виживає й охороняється за рахунок того, що воно – стратегічний об’єкт, який Державіаслужба і Міноборони використовують у своїх програмах. Зараз аеропорт у плачевному стані. Щоб відродити його діяльність і сплачувати всі податки, потрібно відновлювати основну діяльність, тобто регулярні рейси. Вони можливі тільки з заходом лоу-кост авіакомпаній. Зараз – ера відновлення малої авіації. На жаль, останні події в Україні призупинили цей процес. Але є надія на його відновлення.

Втім ці слова особливо не вплинули на депутатів. І хоча в.о. міського голови Віктор Білоусов переконував що пільгу потрібно залишити, адже в разі її скасування отримати будь-які кошти з підприємства, яке не працює, все одно буде неможливо, народні обранці вирішили пільгу скасувати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водій збив пішохода, який переходив дорогу

Внаслідок ДТП 20-річний чоловік отримав травми і був госпіталізований. Про це повідомили у пресслужбі поліції Черкаської області. Дорожньо-транспортна пригода сталася...

На Черкащині у Холодному Яру зацвітає поле півоній

У Холодному Яру починають зацвітати півонії. Поле квітів, нагадаємо, минулими роками висаджували черкащани у рамках благодійної акції. Як починають цвісти...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x