НовиниДепутати міськради просять Міносвіти зберегти ЧДТУ

Депутати міськради просять Міносвіти зберегти ЧДТУ

-

- Advertisment -

Депутати Черкаської міської ради звернулися до Міністерства освіти і науки України та обласної державної адміністрації з проханням зберегти Черкаський державний технологічний університет, як самостійний вишу.

Відповідний запит на минулій сесії підтримали 43 депутати, один – утримався. Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

"Черкаська міська рада звертається до Вас за підтримкою у питанні існування єдиного технічного вишу регіону – Черкаського державного технологічного університету, – йдеться у депутатському запиті. – Така стурбованість виникла в студентського активу ЧДТУ після розмови із заступником міністра освіти і науки паном Гевком, який при зустрічі з представниками трудового колективу ЧДТУ дав зрозуміти, що розмови про об’єднання університетів не безпідставні. З його слів, об’єднання – це ініціатива керівництва області, озвучена Міністру освіти і науки під час його візиту до ЧНУ, хоча тепер, через ЗМІ, він відмовляється від своїх слів".

Черкаські депутати просять профільне міністерство підтримати збереження ЧДТУ, як самостійного навчального закладу нашого міста.

Самі ж студенти технологічного університету категорично проти об’єднання двох черкаських вишів.

"Не зважаючи на те, що поки офіційних документів від міністерства немає, але є чутки від того ж міністерства і відсутня їхня чітка позиція, то ми не можемо сидіти склавши руки і чекати рішення. Ми вирішили організувати акцію прямої дії, також ми вирішили звернутися до органів місцевого самоврядування і дуже вдячні їм за висловлену підтримку ЧДТУ та його студентів", – зазначив голова студентської ради університету Сергій Шмиголь.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні виявили водія без прав та транспортний засіб із підробленим VIN-номером

Вчора, близько 10 години, патрульні на вулиці Героїв Холодного Яру помітили автомобіль Ford Transit, який рухався з порушенням правил...

У Черкасах зупинили водія на розбитому авто, який нервував

Днями, на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що у Черкасах, екіпаж патрульних зупинив автомобіль Peugeot, в якого були наявні зовнішні пошкодження....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x