НовиниЧеркащинаДепутати міської ради оголосили свою дату наступної сесії

Депутати міської ради оголосили свою дату наступної сесії

-

- Advertisment -

Знову про пленарку. Представники кількох депутатських фракцій зібрали прес-конференцію, аби оголосити: враховуючи бездіяльність міського голови і порушення ним законодавства, ті користуються своїм правом самостійно зібрати сесію міськради. Дата нового зібрання випадає на 20 серпня, передає кореспондент vikka.ua

Вільнодемократівець Олександр Згіблов впевнений: через страх міського лови перед змінами у складі міської ради (саме на цьому засіданні ТВК має оголосити імена п’ятірки нових депутатів замість "відкликанців" – ред.), в Черкасах почались незворотні негативні процеси. Тому пленарку потрібно скликати якомога швидше, наскільки це дозволяє закон.

"Зокрема питання реалізації в місті програми "Нова українська школа" нас турбує зараз найбільше. Через зволікання мера із сесією, вона вже не запрацює до 1 вересня. Це дуже прикро", – сказав депутат.

Водночас, освітяни, які біли присутні на прес-конференції, повідомили: навіть якщо рішення про спів фінансування субвенції буде прийнято на найближчій сесії 20 серпня, гроші на школи надійдуть не раніше жовтня. 

Голова депутатської фракції "Громадянська позиція" Руслан Зоря наголосив, що вранішня "сесія", на яку зібрались представники чотирьох політичних сил, – зайве підтвердження їх намірів працювати й приймати важливі для міста рішення.

"Нам не вистачало фактично п’яти депутатів і одного головуючого, яким міг бути мер або секретар міськради. Але вони проігнорували цю можливість. Не було представників "Батьківщини" і "Свободи". А саме вони наразі займають більшість керівних посад, мають більшість у виконкомі, зазнає Зоря. – Ми ж нині бачимо постійне намагання міського голови перекласти відповідальність на депутатський корпус. Але я вважаю, що він разом з приближеними партіями мають вийти до людей і пояснити, чому в місті відбувається хаос: не ремонтуються дороги, не вивозиться сміття. А люди вже нехай роблять висновки і вирішують, чи давати можливість їм допрацювати цю каденцію".

"Своєю вранішньою явкою до сесійної зали ми задекларували свою позицію й готовність працювати", – доповнив колег "порошенківець" Костянтин Чернецький і повідомив про спільне рішення обранців поскаржитись на міського голову правоохоронним органам. 

Саме постійні перенесення сесії дають право депутатам самостійно продовжити пленарку. Про це в ході прес-конференції повідомив екс-секретар міськради, представник БПП Олександр Радуцький. І повідомив, що деякі земельні питання не досі не розглянуті ще з 19 квітня.

"Ще 11 липня ми направили міському голові звернення з проханням скликати сесію. Він мав прийняти рішення за два тижні. Одна перенаправив звернення на Ярослава Нищика, секретаря міськради. Відтоді минуло ще два тижні. І, згідно з Законом "Про місцеве самоврядування в Україні", ми маємо повне право продовжити роботу ради самі, обравши головуючого". 

Обранці вже підготували й направили повідомлення про свої наміри на ім’я міського голови Анатолія Бондаренка та секретаря Ярослава Нищика. Підписи під документом уже поставили 18 депутатів міськради. До вже представників вже вказаних фракцій долучився й "черкащанин" Іван Сухарьков. 

  

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський журналіст просить навести лад у питанні субів. 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x