НовиниЧеркащинаДепутати із Черкащини "завалили" програму створення інноваційних шкіл

Депутати із Черкащини "завалили" програму створення інноваційних шкіл

-

- Advertisment -

Остання сесія Лисянської районної ради тривала понад чотири години і виявилася дуже скандальною. Велике обурення у місцевих депутатів викликало представлення начальником відділу освіти РДА Лілією Гнатюк програми "Інноваційні школи Лисянщини", на яку запланували виділити з бюджету 1,2 млн. грн. Про це повідомляють "Вісті Черкащини".

"На постійній комісії з питань планування, бюджету і фінансів пояснити витрати основної суми в 918102 гривні та решти коштів начальник відділу освіти так і не змогла. Ще 26 червня ми попросили показати депутатам хоча б програму, згідно з якою плануються витрати. Виявляється, її ще немає. 30 червня програму таки розробили. Але в поспіху наробили багато "ляпів", – прокоментував виступ Лілії Гнатюк голова комісії Василь Клівак.

У пункті 2 програми стоїть "Реорганізація інноваційних шкіл Лисянщини у відповідності до перспективних моделей і програм свого розвитку (припинення діяльності; реорганізація; створення нового навчального закладу; конкурсний набір педагогічних працівників; формування контингенту учнів)". Вказано строк виконання: квітень-червень 2017 року.

За словами голови комісії, станом на 30 червня нічого подібного зроблено не було. Також, чомусь аж на серпень відділ освіти запланував розробити і затвердити статут Лисянського НВК і створити на його базі інноваційну школу.

За кошти на реалізацію програми депутати не проголосували, хоча за її підтримку виступив присутній на сесії голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Тепер освітянам доведеться терміново доопрацьовувати програму, адже до початку навчального року залишилося не так багато часу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, до 1 вересня ліцей на Черкащині стане інноваційним.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x