НовиниЧеркащинаДепутати-"ігнорувальники", або хто дає зелене світло монопольному управителю в...

Депутати-"ігнорувальники", або хто дає зелене світло монопольному управителю в Черкасах

-

- Advertisment -

Напередодні на сесії міської ради черкаські депутати мали шанс подолати вето міського голови на рішення, яке скасовувало рішення виконкому про монопольного управителя. Проте для перемоги не вистачило чотири голоси "за". Не дивно, що обранцями, які просто утримались від голосування, будучи присутніми у залі засідання, виявились представники мерської більшості.

Так, не голосували за питання, яке буквально мало б вирішили долю містян, семеро депутатів, серед яких і "відкликанці", та міський голова Анатолій Бондаренко.

Нижче наводимо результати поіменного голосування.

Депутатавід партії ВО "Батьківщина" Олексій Мельник  з вересня 2017 року він обіймає посаду директора КП "ЧЕЛУАШ". До цього понад рік був заступником директора КП "Дирекція парків".

Очевидно, досвід Мельника не розгледіли місцеві жителі. Влітку минулого року черкаські водії просили звільнити керівника "ЧЕЛУАШу" з посади. Мовляв, той некваліфікований і не може вирішити таку болючу проблему міста, як ремонт доріг. Із аналогічним проханням на сайті Черкаської міськради з’явилась і петиція, яка набрала необхідну кількість голосів та залишилась без відповідної реакції.

Проігнорував черкаський мер і прохання правоохоронців провести службове розслідування щодо його однопартійця. Адже того ж скандального літа Мельника впіймали на корупції. Посадовець придбав дороговартісний "Лексус" і несвоєчасно повідомив про це НАЗК.

Нагадаємо, восени цього року Олексій Мельник мав усі шанси отримати догану від мера за повалені вітром зупинки. Анатолій Бондаренко офіційно заявив про це на своїй сторінці у Facebook. Проте згодом з’ясувалось, що з головного комунальника лише взяли пояснення.

Ще три чотири голоси "за" не віддали відкликані у березні 2018 року депутати: екс-"вільнодемократівці" Альона Цегвінцева, Тетяна Чорнобіль, Максим Шадловський та колишній "радикал" Віталій Косяк. Незважаючи на судові перипетії із відкликанням, у березні цього року Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва дозволив їм голосувати на пленарці. Про це активно клопотав Анатолій Бондаренко.

Максим Шадловський, на думку екс-однопартійців, зрадив принципи Партії вільних демократів і своїми голосами й діями доєднався до промерської меншості, перетворивши її на більшість. Натомість Шадловський отримав керівну посаду в освітньому департаменті. Та вже за чотири місяці новоспечений заступник директора департаменту освіти Черкаської міської отримав заробітної плати понад 135 тис. грн. Зазначимо, у жовтні "відкликанець" став радником міського голови.

Альона Цегвінцева і Тетяна Чорнобіль, як і попередній "герой", були відкликані через підтримку забудови берегової смуги міста всупереч партійним засадам. Перша очолює комісію з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту в Черкаській міській раді та завідує ДНЗ №73 "Мальвіна".

Чорнобіль є членкинею комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності. Також секретарює в КСН "Благовісний".

Facebook

Віталій Косяк посаду в мерії отримав ще у серпні 2017 року. Будучи "радикалом", він очолив управління інспектування. До цього близько року працював радником міського голови.

Зараз колеги під куполом відкрито висловлюють невдоволеність роботою керманича управління інспектування, адже в місті, як ракові пухлини, з’являються МАФи, а стихійна торгівля залишається не побореною. Із найсвіжішого – головний "нацкорпусівець" Черкас Дмитро Кухарчук висунув претензію, що управління не контролює продаж алкогольних напоїв у нічний час. А "вільнодемократівець" Тарас Коломієць місяцями бореться з муніципальною інспекцією щодо незаконно встановленого кіоску біля медичного закладу. Через це запропонував і винести догану Косяку.

Утримався від голосування й Сергій Тищенко, нині позафракційний обранець. Тривалий час представляв Радикальну партію, та там згодом йому вказали на вихід. Наразі живе в Києві, але це не заважає приймати життєво важливі рішення в Черкасах. На останній сесії міськради Тищенко емоційно виступив, назвавши дії своїх колег маніпуляцією та клоунадою.

zmi.ck.ua

Закриває сімку депутатів-"ігнорувальників" обранець від фракції "Самопоміч" Микола Фомич. Він є заступником голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту.

Восьмий вибір "не голосувати" – за Анатолієм Васильовичем.

Таким чином, вето міського голови лишилось не подоланим. До необхідних 28-ми голосів не вистачило лише 4. 

Нагадаємо, 27 червня депутати Черкаської міської ради майже одноголосно проголосували за скасування рішення виконавчого комітету, яким був визначений переможець конкурсу управителів багатоквартирних будинків. Однак 2 липня міський голова наклав своє вето на депутатське рішення. Призупиняти дію вето, поки велось розслідування, довелось у суді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з'явилась громадська організація для захисту прав споживачів, уведених в оману.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

«HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом (ВІДЕО)

Нові виклики перед роботодавцями. «HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом. Повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x