НовиниЧеркащинаДепутат Вовк назвав недоліки зміненого закону про дипломатичну службу...

Депутат Вовк назвав недоліки зміненого закону про дипломатичну службу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Верховна Рада проголосувала за нову редакцію про дипломатичну службу. Ініційований президентом Петром Порошенком законопроект підтримали 276 народних обранців.

Під час розгляду нормативно-правового акту в сесійній залі народний депутат Віктор Вовк заявив, що "підготовлений до другого читання проект закону "Про дипломатичну службу" має ті самі два фундаментальних недоліки, що й текст, внесений на перше читання, за який фракція Радикальної партії Олега Ляшка не голосувала". Про це пише "Інформатор".

Також, зазначив політик, документ "в абсолютно штучний і невиправданий спосіб значно здорожчує дипломатичну службу і вішає додаткові сотні мільйонів гривень витрат на шию платників податків".

Депутат наголосив, що законопроект не відповідає Віденській конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, ратифікованій в Україні.

"В проекті в абсолютно штучний спосіб поєднані дві різні категорії працівників – дипломатичний персонал і адміністративно-технічний в єдине поняття "посадові особи дипломатичної служби". І далі на цьому штучному понятті, якого не існує в міжнародному праві, побудований весь закон. Тобто у нас адміністративно-технічний персонал, виявляється, разом з дипломатами здійснює реалізацію зовнішньої політики України, захист її національних інтересів у міжнародних відносинах, захист прав та інтересів громадян за кордоном тощо", – розповів депутат.

За словами парламентаря, документ передбачає введення ще одного базового штучного поняття – це так звані "працівники дипломатичної служби", до яких, окрім дипломатів та адміністративно-технічного персоналу, додається третя категорія з Віденської конвенції, а саме – обслуговуючий персонал, наприклад водії та інші.

"Навколо цих "працівників дипломатичної служби" так само значною мірою вибудовується цей закон, включно із оплатою перевезення закордон членів родин, навчання дітей в закордонних дитячих садках і школах, оренди житла і комунальних послуг, медичного страхування, репатріації останків у разі смерті та оплатою за рахунок державного бюджету внесків в Пенсійний фонд непрацюючим членам родин цих "працівників дипломатичних установ. 

Представник РПЛ наголосив, що у разі схвалення законопроекту без приведення у відповідність до Віденської конвенції про дипломатичні відносини та недопущення ганебного марнотратства бюджетних коштів, "це дасть підстави для оскарження цього закону в Конституційному Суді як неконституційного".

Парламентська більшість підтримала правки Віктора Вовка щодо нового закону.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Олександр Радуцький розповів, хто і навіщо організував проти нього політичне замовлення.

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x