додому Новини Черкащина Депутат вимагає розірвати договір із фірмами, які підмітатимуть черкаські вулиці (ФОТО)

Депутат вимагає розірвати договір із фірмами, які підмітатимуть черкаські вулиці (ФОТО)

0

Розірвати договір із переможцями тендеру на послуги з прибирання та підмітання вулиць Черкас. Із таким запитом на сесії Черкаської міськради виступив депутат Олександр Радуцький. За його словами, фірми, які перемогли, пов’язані з управителем-монополістом Андрієм Бортником.

Закупівлю на послуги 13 вересня цього року провів департамент ЖКГ. Тендер на 35 мільйонів розіграли між собою дві фірми: ТОВ "Свій Лад" та ФОП Лисенко. При цьому вказана сума передбачена лише до кінця 2019 року.

"Враховуючи те, що ці дві компанії пов’язані з підприємцем Бортником, а також суспільну напругу, яку викликали конкурси на управління будинками та вивезення негабаритного сміття (переможцем цих конкурсів є фірма ТОВ "Сантехбудконструкція" Андрія Бортника) звертаюсь до міської ради з вимогою: дати доручення департаменту ЖКГ розірвати договір із переможцем тендеру і оголосити нову закупівлю", – зазначає обранець.

В департаменті ЖКГ заявляють: відмінити вказані торги нині неможливо. Адже проведення конкурсу займе певний час, переможець буде визначений в кращому випадку в грудні. А тоді, переконують, вже може бути ожеледиця, яку треба прибирати. Вартість вказаних у тендері робіт склалась історично. Обґрунтованих тарифів на літнє й зимове прибирання вулиць у мерії немає.

Депутатський запит Радуцького, додавши до нього пропозицію Руслана Зорі – новий тендер розбити на декілька лотів, не підтримали колеги. Свої ЗА віддали всього 10 обранців.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на вивезення сміття управителю виділялися кошти з бюджету Черкас.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version