НовиниЧеркащинаДепутат проситиме міністра посприяти облаштуванню залізничного переходу в Черкасах

Депутат проситиме міністра посприяти облаштуванню залізничного переходу в Черкасах

-

- Advertisment -

В Укрзалізниці не бачать можливості обладнати пішохідний перехід через колію у черкаському мікрорайоні "Лісовий". Із відповідним запитом до залізничників наприкінці січня цього року звернувся депутат міської ради від "Громадянської позиції" Руслан Зоря.

За його словами, через відсутність переходу люди змушені переходити залізничну колію у невстановлених місцях, наражаючи себе на небезпеку. Наявність пішохідного мосту в мікрорайоні проблеми не вирішує, адже жінки з дитячими візочками, люди з інвалідністю фізично не можуть ним скористатися, а перехід через міст дітей та людей похилого віку створює їм істотні труднощі.

Вимогу Руслана Зорі обладнати перехід через колію від перехрестя вулиць Онопрієнка та Одеської до вулиці Сумгаїтської підтримали 42 депутати. Однак в Укрзалізниці відповіли, що не бачать можливості вирішити проблему.

Залізничники повідомляють: на початку 1980-х у зазначеному місці діяв переїзд із охороною та автоматичною сигналізацією, обладнаний пішохідними переходами. Однак після будівництва транспортних розв'язок у місті його було закрито.

Щодо пішохідного мосту, балансоутримувачем якого є КП "ЧЕЛУАШ", в Укрзалізниці радять комунальному підприємству обладнати існуючі сходи пандусами.

Із таким Руслан Зоря не погоджується. Каже: звертатиметься із листом до міністра інфраструктури Володимира Омеляна, аби пішохідний перехід через колії таки облаштували.

"Люди звикли ходити через колії і мостом користуються рідко. По-перше, його стан не надто задовільний, особливо в негоду, коли на сходах слизько. По-друге, навіть якщо "ЧЕЛУАШ" облаштує на ньому пандуси, висота конструкції не дозволить на неї самостійно піднятися людям з інвалідністю та матерям з дитячими візочками. Навіть при допомозі сторонніх це може бути небезпечно", – наголошує обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у 8 мікрорайонах Черкас немає цілодобових аптек.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x