НовиниДепутат пропонує облаштувати музей Середньої Наддніпрянщини в гаражі

Депутат пропонує облаштувати музей Середньої Наддніпрянщини в гаражі

-

- Advertisment -

Директор департаменту архітектури та містобудування і за сумісництвом депутат міської ради Артур Савін пропонує облаштувати музей Середньої Наддніпрянщини на перехресті вулиць Гагаріна та Сержанта Смірнова.

Про це він повідомив на сесії міської ради, звітуючи про виконання доручення про пошук вільної земельної ділянки. Нагадаємо, 23 квітня міська рада проголосувала за створення археологічного музею.

За його словами, саме на ділянці за вказаною адресою, згідно з генпланом, може бути розташована ця будівля. Савін також зазначив, що вільних приміщень, де можна було б облаштувати музей не має.

Втім як повідомив кореспонденту vikka.ua депутат міськради від ВО "Свобода" Андрій Куча, на вказаній ділянці вже давно стоять гаражі. Тож збудувати там музей фактично неможливо.

Натомість секретар міськради Олександр Радуцький наголосив, що мерія продовжить пошук вільного приміщення. За його словами, кілька засідань тому міська рада спрямувала на облаштування музею 500 тисяч гривень. Цих коштів точно не вистачить на будівництво нового приміщення.

Нагадаємо, черкаський історик Михайло Сиволап уже 28 років намагається у Черкасах створити цей музей.

Як йдеться у проекті рішення, Сиволап зібрав археологічну колекцію, яка нараховує понад 30 тисяч знахідок, котрі вичерпно охоплюють старожитності усіх епох і більшості археологічних культур від знарядь неандертальців (130тис.рр.тому) до артефактів XІX-XX ст. з території Черкащини та прилеглих регіонів Середньої Наддніпрянщини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x