додому Новини Депутат помітила, як у мікрорайоні "Поляна" незаконно ділять землю

Депутат помітила, як у мікрорайоні "Поляна" незаконно ділять землю

0

Депутат Черкаської міської ради від партії "УДАР" Тетяна Богомол обурена тим, що в мікрорайоні "Поляна" продовжують "розбазарювати" земельні ділянки.

Із заявою щодо цього вона виступила на сесії міськради. Вона звернулася до начальника УМВС у Черкаській області перевірити, чи справді в цьому районі продовжують безпідставно укладати договори суперфіції на користування землею.

У прокуратурі депутатці повідомили, що нині ця справа розслідується слідчим відділом Соснівським РВ УМВС.

"Попри те, що порушено кримінальне провадження, ведеться слідство, досудові особи, зловживаючи службовим становищем, продовжують укладати з громадянами, що отримали земельні ділянки на платній основі, договори суперфіції" – заявила Богомол.

Зокрема, 26 червня в держреєстрі було зареєстровано договір суперфіції з черкащанином Сергієм Красновим.

Богомол просить міліцію встановити коло осіб, які підписали договори суперфіції зі вказаною особою.

Цікаво, що з першого разу запит Богомол не підтримали. Його ухвалили з другої спроби.

Нагадаємо, земля в районі "Поляна" потрапила у приватні руки у 2009 році. Кілька тодішніх депутатів міськради або ж наближені до них люди підписали інвестиційні угоди із КП "Черкасиінвестбуд", на балансі якого й перебували земельні ділянки. Фактично, так вони отримали їх у власність безкоштовно. Майже всі "власники" землі за цей час устигли перепродати землю третій особам. Однак жодних договорів купівлі-продажу з ними не укладалося, оскільки відбувся лише перепродаж права укладати інвестиційні угоди.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version