НовиниЧеркащинаДепутат із Черкащини відстояв у суді назву вулиці на...

Депутат із Черкащини відстояв у суді назву вулиці на честь атовця

-

- Advertisment -

20 липня Жашківський районний суд Черкаської області задовольнив позов депутата-свободівця Жашківської райради Володимира Шарлая. Націоналіст вимагав визнати незаконним рішення міськради Жашкова про скасування перейменування вулиці Костромської на вулицю Віталія Кравченка. Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної організації ВО "Свобода".

Ще 24 вересня 2015 року в місті пройшли громадські слухання щодо перейменування вулиці Костромської та надання їй імені загиблого героя бійця ЗСУ, уродженця Жашкова Віталія Кравченка. Згодом, 14 квітня 2016 року на сесії Жашківської міськради, Володимир Шарлай виступив зі зверненням до депутатів, у якому, посилаючись на листи бойових побратимів, родичів Віталія Кравченка та результати громадських слухань 2015 року, пропонував провести зазначене вище перейменування. Тоді депутати одноголосно підтримали це звернення й вулицю Костромську було перейменовано.

4 травня 2016 року Жашківська міськрада скасувала це рішення про перейменування. Володимир Шарлай був переконаний, що рішення є незаконним і подав до суду позов. У результаті, Жашківський райсуд задовольнив вимоги частоково: рішення від 4 травня 2016 року скасувати, проте не зобов’язувати райраду утримуватися від перейменування вулиці Віталія Кравченка.

"Хоч суд і задовольнив позов частково, проте я вважаю, що це крок до перемоги. Закон захистив ім’я героя, отже справедливість відновлено. Тепер громада Жашкова та району чекає виконання рішення суд та рішення міськради від 14 квітня 2016 року" − повідомив Володимир Шарлай.  

Як повідомляв сайт vikka.ua, вулицю Умані перейменували на честь атовця Андрія Кизила.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x